Οι επίσημες ανακοινώσεις για την μη αδειοδότηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες που μετέφερε το ThrakiSportS από νωρίς το απόγευμα και τελικά ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα της Volley League από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΣΑΠ.

Η επιβεβαίωση ήρθε με την ανακοίνωση της Επιτροπής στην ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ, όπου επαναλαμβάνεται πάντως ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο ανατροπής της απόφασης αφού η τελική αδειοδότηση γίνεται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Από τον επίσημο Εθνικό Αλεξανδρούπολης δεν υπάρχει ανακοίνωση – αντίδραση μέχρι στιγμής. Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αδειοδότησης έχει ως εξής:

H Επιτροπή Αδειοδότησης της  ΕΣΑΠ συνήλθε στην 5η  Συνεδρίαση (και την τελευταία της θερινής περιόδου)  σήμερα  Τρίτη 10.9.2019:Ειδικότερα:

Η Επιτροπή Αδειοδότησης συνεδρίασε παρουσία και της προέδρου του ΤΑΑ ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης κας Χρύσας Λουπασάκη και λόγω του γεγονότος ότι δεν διακανονίστηκε το εκατό τοις εκατό του συνόλου των οφειλών του ΤΑΑ, αποφάσισε την μη αδειοδότησή του.

Σύμφωνα  όμως με τους ισχύοντες κανονισμούς, σε περίπτωση τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων του ΤΑΑ ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ, θα ανακαλέσει τη σχετική απόφαση, ενημερώνοντας παράλληλα και την Ε.Ε.Α.

Για το ίδιο θέμα υπάρχει αναφορά και σε δελτίο Τύπου της ΕΣΑΠ για τις αποφάσεις του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου. Σε αυτό αναφέρονται τα εξής:

«Το ΤΑΑ ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο του ΤΑΑ Χρύσα Λουπασάκη η οποία ενημέρωσε του Δ.Σ. πως έχει διακανονίσει το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεων του σωματείου που προέρχονται από την αγωνιστική περίοδο 2018-19 εκτός από μία περίπτωση αθλητή την οποία θα προσπαθήσει να διακανονίσει εντός των προσεχών ημερών. Ως εκ τούτου η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ μη δυνάμενη να δώσει νέα αναβολή αποφάσισε τη μη αδειοδότηση του ΤΑΑ ΜΓΣ Εθνικός με την προϋπόθεση πως όταν διακανονισθούν στο σύνολο τους όλες οι υποχρεώσεις θα ανακληθεί και η απόφαση μη αδειοδότησης».

Στο ίδιο δελτίο Τύπου αναφέρονται και οι άλλες αποφάσεις για ΑΕΚ και Παμβοχαϊκό που επίσης είχε αναφέρει στο ρεπορτάζ του το ThrakiSportS, εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχει εκτενής αναφορά με το τι θα γίνει στα τέσσερα εναλλακτικά σενάρια που το πρωτάθλημα θα αρχίσει με 11, με 10, με 9 και με 8 ομάδες δείχνοντας το απόλυτο μπάχαλο που επικρατεί μερικές εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ έχει ως εξής:

Ολοκληρώθηκε η 139η έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.Π. και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:1. Η ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξη Αλεξίου και τον πρόεδρο του ΤΑΠ Μάνο Μακρή. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ επέμεινε στις θέσεις του, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι το ΤΑΠ συνεχίζει κανονικά τις ρυθμίσεις και τις πληρωμές του, τονίζοντας ότι η τελική απόφαση του για συμμετοχή στο πρωτάθλημα δεν έχει να κάνει με οικονομικό πρόβλημα.

Επιβεβαίωσε πως όταν η ΑΕΚ κληθεί από την ΕΕΑ, θα παρουσιαστεί ενώπιον αυτής όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά αποδεχόμενη και τους όρους του πρωταθλήματος.

Μεταξύ του προέδρου της ΑΕΚ και του προέδρου της ΕΣΑΠ, αντηλλάγησαν απόψεις και εξηγήσεις που αφορούσαν δομικά και διαδικαστικά ζητήματα και φάνηκε η διάθεση αμφοτερων για την επίλυση τους, με απαρχή την αποδοχή της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

2. Το ΤΑΑ ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο του ΤΑΑ Χρύσα Λουπασάκη η οποία ενημέρωσε του Δ.Σ. πως έχει διακανονίσει το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεων του σωματείου που προέρχονται από την αγωνιστική περίοδο 2018-19 εκτός από μία περίπτωση αθλητή την οποία θα προσπαθήσει να διακανονίσει εντός των προσεχών ημερών. Ως εκ τούτου η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ μη δυνάμενη να δώσει νέα αναβολή αποφάσισε τη μη αδειοδότηση του ΤΑΑ ΜΓΣ Εθνικός με την προϋπόθεση πως όταν διακανονισθούν στο σύνολο τους όλες οι υποχρεώσεις θα ανακληθεί και η απόφαση μη αδειοδότησης.

3. Ο εκπρόσωπος του ΓΑΣ Παμβοχαϊκός Βασίλης Μπρεδάρης ενημέρωσε το Δ.Σ. πως παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν από τη μη εύρεση χορηγών της ευρύτερης περιοχής που εδρεύει το σωματείο θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα έχοντας ως βασικό δεδομένο πως έχει διακανονίσει όλους τους αθλητές της σεζόν 2018-19 και έχει όλα τα εχέγγυα για να περάσει τους ελέγχους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

4. Αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ώστε να αρχίσει το συντομότερο δυνατό τις διαδικασίες αδειοδότησης των Τ.Α.Α.

5. Αποφασίστηκε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει σε κάθε περίπτωση στις 26 Οκτωβρίου 2019.

6. Αποφασίστηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος να γίνει στο διάστημα από 27 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

7. Αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί η wild card εφόσον οι ομάδες που θα βρεθούν στην εκκίνηση του πρωταθλήματος θα είναι λιγότερες από 10.

8. Επιβεβαιώθηκε απόφαση προηγουμένης συνεδρίασης του Δ.Σ. σχετικά με τον αριθμό των ομάδων που θα αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα, των ομάδων που θα υποβιβαστούν αλλά και της ενεργοποίησης της wild card εφόσον συντρέχουν λόγοι.

Α.Στην περίπτωση που οι ομάδες είναι 11 θα υποβιβαστούν 3 στην Α2 ανδρών και θα ανέβουν 2 ομάδες από την Α2 ανδρών στο τέλος της σεζόν 2019-20.

Β.Στην περίπτωση που οι ομάδες είναι 10 θα υποβιβαστούν 2 στην Α2 ανδρών και δεν θα υπάρξει αναπλήρωση. Το πρωτάθλημα θα γίνει με 10 ομάδες.

Γ.Σε περίπτωση που οι ομάδες είναι 9 θα γίνει διερευνητική επαφή με τις ομάδες κατ΄αρχήν της Α2 ανδρών και εφόσον η προσπάθεια αποδειχτεί άγονη σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ θα δοθεί δυνατότητα ενεργοποίησης μίας θέσης με wild card με σκοπό ο συνολικός αριθμός των ομάδων στο πρωτάθλημα να είναι 10. Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν βρεθεί ομάδα με τα κριτήρια wild card και οι ομάδες διατηρηθούν στις 9 τότε θα υποβιβαστεί μόνο μία στην Α2 ανδρών.

Δ.Σε περίπτωση που οι ομάδες είναι 8 θα ακολουθηθεί η διακδικασία της περίπτωσης Γ με της συμπλήρωσης μίας ή δύο ομάδων με σκοπό το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με 10 ή 9 ομάδες.

Ε.Εάν για οποιοδήποτε λόγο το πρωτάθλημα ξεκινήσει με 8 ομάδες αποφασίστηκε πως και πάλι θα υποβιβαστεί μία ομάδα στην Α2 ανδρών. Σε αυτή την περίπτωση η Volley League από τη σεζόν 2020-21 θα συμπληρωθεί με 2 ομάδες από την Α2 ανδρών (πρωταθλητές βορείου και νοτίου ομίλου Α2 ανδρών) και μία ομάδα από wild card εκτός από την ομάδα που θα υποβιβαστεί τη σεζόν 2019-20.

9. Εγινε ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων της ΕΣΑΠ με εταιρίες που ενδιαφέρονται για χορηγίες στο πρωτάθλημα.

10. Εγινε ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων της ΕΣΑΠ με την κρατική τηλεόραση για την ανανέωση του τηλεοπτικού συμβολαίου.

11. Αποφασίστηκε η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν αγώνες του πρωταθλήματος της Volley League 2019-20.

12. Αποφασίστηκε η αγορά 7 νέων καμερών που θα προστεθούν στις 12 που ήδη υπάρχουν στο σύστημα του Video Check ώστε να φτάσει στο ανώτερο και πληρέστερο σετ της παγκόσμιας αγοράς για μεγαλύτερη αξιοπιστία στην καταγραφή των φάσεων. 

13. To Δ.Σ. της ΕΣΑΠ ευχήθηκε καλή επιτυχία στην αποστολή της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και συγχαίρει την Εθνική γυναικών για την παρουσία της στην αντίστοιχη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε στην Τουρκία.