Η τελική φάση του Euro 2020 σε ιδιωτικό κανάλι και όχι στην ΕΡΤ σε κίνηση-μήνυμα και προς ομάδες της Θράκης

Από τις 12 Ιουνίου έως και τις 12 Ιουλίου του 2020 θα διεξαχθεί ένα… πρωτόγνωρο τουρνουά. Ως γνωστόν, για τα 70 χρόνια της διοργάνωσης η UEFA δεν όρισε μια διοργανώτρια αλλά… 12 διαφορετικές πόλεις για το Euro 2020.

Τηλεοπτικώς, η διοργάνωση ήταν μέχρι την Τρίτη ορφανή. Μπορεί η Εθνική Ελλάδας να έχει αποκλειστεί, ωστόσο έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους φιλάθλους. Και η έκπληξη που έγινε γνωστή το βράδυ είναι ότι με το… πορτοφόλι της ΕΡΤ αρχίζει να σφίγγει, τουλάχιστον σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο ΑΝΤ1 έσπευσε να εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κανάλι του Αμαρουσίου προσπάθησε να αποκτήσει αθλητικό… προϊόν. Προ του Μουντιάλ της Ρωσίας είχε καταθέσει προσφορά πέριξ των 9 εκατ. ευρώ αλλά εντέλει κατέληξε στην ΕΡΤ με 10.500.000.

Για το Euro 2020 η αρμόδια, για τα τηλεοπτικά, εταιρεία της UEFA ζήτησε από την ΕΡΤ 8,5 εκατ. ευρώ για το σύνολο των αγώνων της διοργάνωσης. Η δημόσια τηλεόραση αντιπρότεινε μείωση του κόστους στα 6 εκατ. ευρώ, πρόταση που απορρίφθηκε και μπήκε σφήνα ο AΝΤ1 με καλύτερη πρόταση από αυτή της ΕΡΤ και τελικά, σύμφωνα με όσα αναφέρει το μιντιακό ρεπορτάζ, κατάφερε να εξασφαλίσει την διοργάνωση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει δυο πράγματα. Πρώτον ο ΑΝΤ1 κανάλι ενισχύεται σημαντικά στην εκπνοή της σεζόν με μια από τις πιο δημοφιλείς διοργανώσεις, με προοπτική υψηλής τηλεθέασης (παρά την απουσία της Εθνικής), και γράφεται στην ιστορία ως ο πρώτος ελληνικός ιδιωτικός σταθμός ο οποίος θα μεταδώσει είτε Μουντιάλ είτε Euro, εκτός ΕΡΤ.

Δεύτερον, η ΕΡΤ πράγματι έχει κλείσει την κάνουλα για τα αθλητικά και άρα, όπως έχει γράψει ξανά το ThrakiSportS, δεν πρέπει να έχουν πολλές προσδοκίες ούτε η Ξάνθη (για την πιθανότητα ανανέωσης της συνεργασίας της με την ΕΡΤ μετά το καλοκαίρι του 2020) ούτε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο βόλεϊ (που περίμενε ως μάννα εξ ουρανού αυτά τα χρήματα εφόσον κατάφερνε να κατέβει στο πρωτάθλημα)…