Ευρωβόλεϊ 2019: Αισιόδοξος για πρόκριση της Εθνικής Ανδρών ο Αντρέι Κράβαρικ

Με την ευκαιρία των φιλικών της Ελλάδας και της Σλοβακίας, λίγο πριν την έναρξη των υποχρεώσεων τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μίλησε στην κάμερα της ΕΟΠΕ ο προπονητής της Εθνικής Σλοβακίας Αντρέι Κράβαρικ.

Ο πρώην παίχτης του ΕΘνικού Αλεξανδρούπολης και νυν ομοσπονδιακός της Εθνικής Σλοβακίας (αγωνίστηκε με τα χρώματα του Εθνικού την περίοδο 1995-1996, ενώ το 2004 πήρε την ελληνική υπηκοότητα και έπαιξε με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες) μίλησε για την Εθνική μας αλλά και για το Ευρωπαϊκό που ξεκινάει την Πέμπτη.

Αρχικά δήλωσε: «Το 2011 ξεκίνησα ως βοηθός στην Σλοβακία, με ένα μικρό κενό λόγω της δουλειάς που έχω στην Ελλάδα στον δημόσιο τομέα. Μου δόθηκε και πάλι η ευκαιρία να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και εδώ και δύο χρόνια έχω την τιμή να είμαι πρώτος προπονητής. Όλα αυτά τα χρόνια έχω ζήσει από κοντά την ομάδα της Σλοβακίας και φέτος έχει γίνει μία μικρή ανανέωση, όμως ο βασικός κορμός έχει μείνει. Κάνουμε μία καλή προσπάθεια, όπως κάνει και η Ελλάδα. Στα προκριματικά του ευρωπαϊκού είχαμε σχετικά εύκολο όμιλο, αλλά δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη και προκριθήκαμε στην πρώτη θέση. Η Σλοβακία έχει ένα μικρό πλεονέκτημα σε σχέση με την Ελλάδα, καθώς αγωνίζεται στο Golden European League, μία πολύ καλή διοργάνωση. Χαίρομαι όμως που η Ελλάδα έπαιξε στο Silver και στο τσακ δεν το κατέκτησε».

Για τον όμιλο της Εθνικής και της Σλοβακίας είπε: «Στον όμιλό μας όλα παίζονται στα δύο πρώτα παιχνίδια με Ισπανία και Αυστρία. Αυτές οι δύο ομάδες είναι στα μέτρα μας και αν παίξουμε όπως παίζουμε στα φιλικά, θεωρώ πως μπορούμε να πάρουμε τις νίκες. Φυσικά η πίεση θα είναι διαφορετική, παίζει και ο αντίπαλος δεν είμαστε μόνοι μας. Στη συνέχεια μας περιμένουν τρεις ομάδες που ανήκουν στις καλύτερες της Ευρώπης, όπως είναι η Σερβία, η Γερμανία και το Βέλγιο. Όπως λέω πάντα όμως, η μπάλα είναι στρογγυλή, οι αντίπαλοί μας είναι και αυτοί από σάρκα και κόκκαλα και όλα είναι ανοιχτά, αρκεί να κάνουμε την προσπάθειά μας με σοβαρότητα και συγκέντρωση. Αντίστοιχα το ίδιο θεωρώ για τον όμιλο της Ελλάδας. Μπορούν να χτυπήσουν τα δύο αυτά παιχνίδια. Το χρειάζεται το βόλεϊ στην Ελλάδα, υπάρχει δυνατό υλικό στην Εθνική και πρέπει όλοι να καταλα΄βουμε όλοι πως δεν γίνεται να αφήνουμε στην τύχη τίποτα. Απ’ότι έμαθα στο Silver European League υπήρχαν κάποιες απουσίες για την Ελλάδα και θεωρώ πως τώρα κόντρα στη Ρουμανία στο ευρωπαϊκό θα νικήσει. Ελπίζω να νικήσει και την Πορτογαλία, ομάδα που αντιμετωπίσαμε με την Σλοβακία δύο φορές. Κάναμε δύο πολύ καλά παιχνίδια και τα νικήσαμε. Μπορώ να πω πως αν η Ελλάδα προετοιμαστεί κατάλληλα μπορούν να την νικήσουν. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, ουσιαστικά στη Πορτογαλία υπάρχουν δύο καλοί παίκτες που θέλουν προσοχή. Μπορούν όμως να πάρουν τη νίκη και να προκριθούν στην επόμενη φάση».