ΔΕΝ πήρε άδεια συμμετοχής παρά τις τρεις παρατάσεις που του δόθηκαν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Παρά το γεγονός ότι η αρμόδια Επιτροπή της ΕΣΑΠ του χορήγησε τρεις φορές παράταση για να προσκομίσει αποδείξεις εξόφλησης ή διακανονισμού όλων των χρεών της περσινής περιόδου, η διοίκηση του νυν ΤΑΑ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης δεν τα καταφερε.

Ετσι η αρμόδια Επιτροπή που απαρτίζεται από τον νομικό σύμβουλο της ΕΣΑΠ ως εκπρόσωπο της διοργανώτριας αρχής, έναν εκπρόσωπο της ΕΟΠΕ και έναν εκπρόσωπο του ΠΑΣΑΠ, δηλαδή του συνδικαλιστικού σωματείου των παικτών, δεν άναψε το πράσινο φως για την συμμετοχή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στη Volley League.

Το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS κόλλησε σε έναν – δυο παίκτες που απαίτησαν τα δεδουλευμένα τους, φοβούμενοι ότι αν υποχωρήσουν και αυτή τη φορά θα έχουν την ίδια τύχη με τα δεδουλευμένα προηγούμενων ετών που ακόμα τους οφείλονται και για τα οποία είχαν υπογράψει διακανονισμούς τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίοι όμως δεν τηρήθηκαν.

Ακόμα και χωρίς τη εξασφάλιση αυτής της άδειας, η διοίκηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης μπορεί ακόμα να ελπίζει, αφού την τελική απόφαση την λαμβάνει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Αν μέχρι τότε έχει συγκεντρωθεί το ποσό και έχουν εξοφληθεί οι παίκτες, τότε το πράσινο φως μπορεί να ανάψει.

Βέβαια αυτή η ημερομηνία δεν αρκεί, είναι τέλη του μήνα με αρχές Οκτωβρίου η συνεδρίαση αυτή της ΕΕΑ. Αν πάντως μέχρι τότε ρυθμιστούν τα ζητήματα, η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΣΑΠ θα συνέλθει άμεσα και θα αλλάξει προς θετική αυτήν την καταρχήν αρνητική γνωμοδότησή της προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ωστόσο από την στιγμή που δεν μπόρεσαν να συγκεντρωθούν αυτά τα χρήματα ως τώρα, η αβεβαιότητα καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το όποιο χτίσιμο ρόστερ. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν έχει παίκτες, δεν έχει προπονητή και δεν έχει άδεια. Ποιος θα τολμήσει να έρθει, όταν θα κινδυνεύσει αν συμφωνήσει, να βρεθεί Οκτώβρη – Νοέμβρη στον δρόμο και να καταστρέψει την χρονιά του;

Η θηλιά έχει σφίξει ακόμα πιο πολύ. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι πλέον στην εντατική, χωρίς σφιγμό, εδώ και καιρό. Ολοι ελπίζουν σε ένα θαύμα. Και ελπίζοντας σε αυτό – ουσιαστικά περιμένουν να δουν ποιος θα λάβει την τελική απόφαση να τον βγάλει από την πρίζα.

Κατά τα άλλα, στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ που προηγήθηκε φάνηκε να υπάρχει διάθεση να βρεθεί λύση και να συμμετάσχει κανονικά η ΑΕΚ στο νέο πρωτάθλημα (αν και δεν έχει δηλωθεί επίσημα) παρακάμπτοντας την Επιτροπή Αδειοδότησης, κάτι που ίσως επίσης δώσει πατήματα στον Εθνικό, ενώ ως προς το μέτωπο του Παμβοχαϊκού, αξίζει να αναφερθεί ότι στην συνεδρίαση μετείχε κανονικά ο αντιπρόεδρος της ομάδας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…