Α2 Ανδρών: Μεταγραφικό “μπαμ” με Γιάννη Σκαρλατίδη για τον Άθλο Ορεστιάδας

Μεταγραφή έκπληξη από τον Άθλο Ορεστιάδας, ο οποίος ολοκλήρωσε την συμφωνία του με τον Γιάννη Σκαρλατίδη.

Η θέση στην οποία πονούσε ο Άθλος ήταν αυτή του πασαδόρου, μετά την απόφαση του Καψαλιάρη να αγωνιστεί με τα χρώματα του Έβρου Σουφλίου την νέα χρονιά. Έτσι η διοίκηση του Άθλου προχώρησε στην απόκτηση του έμπειρου Ορεστιαδίτη παίκτη, Γιάννη Σκαρλατίδη.

Ο ύψους 1,82 πασαδόρος επιστρέφει στην Ορεστιάδα όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα στο βόλεϊ μέχρι να αποχωρήσει για την Θεσσαλονίκη λόγω σπουδών το 2011.

Αγωνίστηκε κατα σειρά το 2011-2013 στον Επίκουρο Πολίχνης (πλέον Πήγασος) και μια διετία στον Αίαντα Ευόσμου 2013-2015 για την Α2 Κατηγορία Ανδρών. Ένα μικρό πέρασμα για χάρη του ΑΟ Ορεστιάδα το 2015-2016 όταν η ομάδα επέστρεψε στην Volley League και μαζί κατέκτησαν την 8η θέση. Την επόμενη χρονιά συνεχίζει στην Α1 Ανδρών το πρώτο μισό στον Φοίνικα Σύρου και το άλλο μισό στον Παμβοχαϊκό. Το 2017-2018 αγωνίζεται με τον Ηρακλή και φτάνει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Ο Σκαρλατίδης είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες, όντας μέλος της «χρυσής φουρνιάς» της Εθνική Παίδων μαζί με Πρωτοψάλτη, Κουμεντάκη, Κοκκινάκη, Δαλακούρα, Ζήση και Τζιουμάκα. Στην Εθνική μαζί με τους προαναφερθείς κατάφεραν την κατάκτηση του Βαλκανικού Κυπέλλου τον Απρίλιο του 2010 στο Καζανλακ της Βουλγαρίας και το 2011 με την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που φιλοξενείται στην Άγκυρα τερματίζοντας στην 6η θέση. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους συμμετείχαν με την Εθνικής μας ομάδα στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Αργεντινής. Στην Αργεντινή το ελληνικό βόλεϊ θα ζήσει μοναδικές στιγμές καθώς οι «μικροί» του Μάκη Δημητριάδη «μεγαλώνουν» και πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις καταλαμβάνουν την 7η θεση της διοργάνωσης.

Η ανακοίνωση της ομάδας:

Η διοίκηση του Άθλου Ορεστιάδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας της με τον αθλητή Γιάννη Σκαρλατίδη.

O 26χρονος Ορεστιαδίτης πασαδόρος μετά από πλούσια καριέρα, τόσο στην Volleyleague με ΑΟΟ, Φοίνικα Σύρου, Παμβοχαϊκό και Ηρακλή, όσο και στην Α2 με Επίκουρο, Αίαντα Ευόσμου και ΟΦΗ όπου πανηγύρισε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, επιστρέφει στα «πάτρια» προκειμένου να ενισχύσει τον Άθλο στην φετινή του προσπάθεια.

Το ΔΣ του συλλόγου καλωσορίζει τον Γιάννη στην «οικογένεια» του Άθλου Ορεστιάδας και του εύχεται μια πετυχημένη σεζόν με υγεία και διακρίσεις.