ΕΠΣ Θράκης: Με Ελπίδα Σαπών το εναλλακτικό σενάριο για το Super Cup αν δεν κατέβει ο Ίασμος

Οι αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου δεν επηρεάζουν μόνο την συμμετοχή του ή μη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αλλά και στο Super Cup.

Η διοργάνωση έχει προγραμματιστεί καταρχήν για τις 22 Σεπτεμβρίου, στην επέτειο του ενός έτους από τον αιφνίδιο θάνατο του διαιτητή Νίκου Ντοσίδη και θα φέρει το όνομά του.

Την ίδια μέρα έχει βέβαια προγραμματιστεί και η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και για τον λόγο αυτόν η ΕΠΣ Θράκης δεν έχει ακόμα κοινοποιήσει την ημερομηνία του Super Cup, καθώς υπάρχει σοβαρό το ενδεχόμενο αλλαγής.

Από εκεί και πέρα στην ΕΠΣ Θράκης εκπονούν και ένα Plan B ή για τη ακρίβεια Plan C, στην περίπτωση που ο Ίασμος δεν θα κατέβει ούτε στο Super Cup, όπως δεν κατέβηκε και στο Κύπελλο.

Υπενθυμίζεται ότι το Plan B ενεργοποιήθηκε όταν αποφασίστηκε να αντιμετωπίσει την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ο Ίασμος, ο οποίος πέρυσι κατέκτησε το νταμπλ στην ΕΠΣ Θράκης.

Βάσει του σχεδίου αυτού, όταν θα προκύπτει να είναι ο ίδιος πρωταθλητής και κυπελλούχος, τότε στο Super Cup απέναντι στον νταμπλούχο θα παίζει ο φιναλιστ του Κυπέλλου και ουσιαστικά θα έχουμε μια επανάληψη του τελικού.

Ωστόσο πλέον ο Ίασμος που κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο κινδυνεύει να μην συμμετάσχει. Τι θα συμβεί σε αυτήν την περίπτωση;

Η θέση της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου ως φιναλίστ του Κυπέλλου δεν κινδυνεύει και θα είναι η μια ομάδα που θα λάβει μέρος. Ποια θα είναι η άλλη; Δεδομένου ότι το Σιδηροχώρι τερμάτισε και στο πρωτάθλημα δεύτερο, θα αναζητηθεί η τρίτη ομάδα. Κοινώς η Ελπίδα Σαπών.

Κατά συνέπεια, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο μεν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το Super Cup «Νίκος Ντοσίδης» θα διεξαχθεί κανονικά, ωστόσο δεν ξέρουμε το ζευγάρι. Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ή Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – Ελπίδα Σαπών;