Το σχόλιο Ανδρεάδη και Τσουλκανάκη για την ανάδειξη της Σερβίας ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης μέσα στην Άγκυρα

Μεγάλη νικήτρια του τελικού του Ευρωβόλεϊ Γυναικών 2019, που διεξήχθη στην Άγκυρα, ήταν και φέτος η Σερβία επικρατώντας της οικοδέσποινας Τουρκίας με 3-2 σετ (21 – 25, 25 – 21, 25 – 21, 22 – 25, 15 – 13).

Η Σερβία βρέθηκε να χάνει στην καυτή Ankara Arena από την οικοδέσποινα Τουρκία με 0-1 σετ, επέστρεψε στον αγώνα κάνοντας το 2-1 σετ, ισοφαρίστηκε σε 2-2 ενώ βρέθηκε με 9-6 πίσω στο 5ο σετ το οποίο και κατέκτησε με 15-13. Κορυφαίες για την Σερβία η Μπόσκοβιτς (23 π.) και η Μιχαίλοβιτς (22 π.).

Το ThrakiSportS όπως κάνει σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, ζήτησε την άποψη των προπονητών των δύο κορυφαίων ομάδων γυναικείου βόλεϊ της Θράκης, του Γιάννη Ανδρεάδη της Νίκης Αλεξανδρούπολης και του Δημήτρη Τσουλκανάκη του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης, που αγωνίζονται στην Α2 Γυναικών. Άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις αυτή που μετράει είναι γνώμη των ειδικών.

Ο Γιάννης Ανδρεάδης δήλωσε:

«Προσωπικά είμαι οπαδός της Σερβικής ομάδας, μου αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού της και το υλικό της. Πίστευα ότι τον σημερινό τελικό η Σερβία θα το κατακτούσε πολύ πιο εύκολα αλλά οι Τουρκάλες αγωνίστηκαν καταπληκτικά και λόγω της ποιότητας αλλά και του φοβερού κόσμου που γέμισε το γήπεδο.

Ο τελικός είχε τρομερές ανατροπές από την αρχή μέχρι και το 5ο σετ που ενώ η Τουρκία ήταν επάνω με 9-6, η Σερβία έκανε την ανατροπή και κράτησε τα σκήπτρα για ακόμα μια διοργάνωση. Ένας πραγματικός τελικός επιπέδου και διαφήμιση για το άθλημα. Θεωρώ και το είχα πει ότι η Σερβία ήταν το φαβορί για να φτάσει στον τελικό ενώ και η Τουρκία ήταν ανάμεσα στα φαβορί για να φτάσει μέχρι τέλους. Και οι δύο ομάδες ήταν σταθερές από τους ομίλους μέχρι και τον τελικό».

Για την Εθνική Γυναικών που έφτασε μέχρι τις 16 της διοργάνωσης, ο Γιάννη Ανδρεάδης σχολίασε: «Η Εθνική μας είχε μια εξαιρετική παρουσία, έχει εξαιρετικό υλικό και σιγά σιγά η Ομοσπονδία οργανώνει και τις επόμενες ηλικίες και τα αναπτυξιακά τμήματα. Κρατάμε την εμφάνιση, η οποία θα μας βοηθήσει στο μέλλον».

Ο Δημήτρης Τσουλκανάκης δήλωσε:

«Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία, το απόλυτο φαβορί του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα χαρτιά, το απέδειξε και μέσα στο γήπεδο κερδίζοντας στον τελικό 3-2 την μαχητική Τουρκία μέσα στην καυτή έδρα της, στην Άγκυρα. Είχε διάρκεια στην απόδοσή της σε όλο το τουρνουά και για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε την Βουλγαρία, την Ιταλία (η οποία είχε αποκλείσει την Ρωσία) δηλαδή παραδοσιακές δυνάμεις στο χώρο του Γυναικείου Βόλεϊ. Υψηλό επίπεδο βόλεϊ! Άξια πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Όσον αφορά την Τουρκία, για μένα, δεν ήταν έκπληξη που έφτασε στον τελικό. Βέβαια αρχικά έπαιξε στην έδρα της και δεύτερον δεν διασταυρώθηκε με Ιταλία και Ρωσία, όμως τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύ καλή δουλειά στο χώρο του βόλεϊ, υπάρχουν χρήματα, γήπεδα, προπονητές επιπέδου, πολύ καλές αθλήτριες και καλό πρωτάθλημα απαραίτητα συστατικά για να έχεις καλή Εθνική ομάδα».

Όσο για την ελληνική Εθνική Γυναικών, ο Δημήτρης Τσουλκανάκης σχολίασε: «Hθελα να αναφερθώ και να δώσω συγχαρητήρια στην Εθνική μας ομάδα η οποία μετά από πολλά χρόνια προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και τελικά κατέλαβε την 14 θέση». 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΝΤΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ