Άποντος και όχι βασικός ο Κουμεντάκης στο πρώτο φιλικό της Εθνικής Ανδρών με τη Σλοβακία

Την ήττα με 3-0 σετ γνωρισε η Εθνική Ανδρών από την Σλοβακία, στο πρώτο από τα τρία φιλικά παιχνίδια που θα δώσουν οι δύο ομάδες στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη.

Με πολλά προβλήματα στην υποδοχή (32%) και κατά συνέπεια στα ποσοστά της επίθεσης (47%), η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου δεν βρήκε λύσεις απέναντι στην ανανεωμένη Σλοβακία, η οποία και άμυνες έβγαλε και kill μπλοκ είχε και εξαιρετικό σερβίς τακτικής στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.

Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν από 2 άσσους, 40 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων και της Σλοβακίας προήλθαν από 2 άσσους, 44 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων. Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, μόνος Εβρίτης που έχει απομείνει στην Εθνική, δεν ξεκίνησε βασικός και στο λίγο που χρησιμοποιήθηκε έμεινε άποντος χωρίς να πάρει επίθεση αλλά έχοντας 67% υποδοχή με 0% άριστες.

Τα σετ: 0-3 (17-25, 24-26, 27-29). Παρασκευή και Σάββατο έχουν προγραμματιστεί τα επόμενα φιλικά παιχνίδια της Εθνικής Ανδρών με την Σλοβακία με ώρα έναρξης 21.00, πάντα στο κλειστό του Ρέντη μετά την αποχώρηση της Εθνικής από το Δερβένι Κορινθίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά θα είναι τα τελευταία φιλικά της Ελλάδας πριν την αναχώρηση για το Μονπελιέ και την τελική φάση του Ευρωβόλεϊ.