«Τσέκαρε» τη θέση του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα ο Κώστας Μπανιώτης

Εστω και αν εχει μείνει μακρια από τον καλό του εαυτό το τελευταίο διάστημα, ο Κώστας Μπανιώτης σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες θα δώσει κανονικά το παρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα, που θα διεξαχθεί τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου στην Ντόχα.

Ο Κομοτηναίος άλτης χρειαζόταν να πηδήξει πάνω από τα 2,30 μέτρα για να πιάσει το σχετικό όριο. Στους τελευταίους του αγώνες όχι μόνο δεν το έχει προσεγγίσει, αλλά έχει μείνει ακόμα και κάτω από τα 2,20 μέτρα που συνιστούν επίδοση… παιδική για αθλητές του δικού του επιπέδου.

Ωστόσο ο άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής θα δώσει κανονικά το παρών στην Ντόχα καθώς δυο ημέρες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρόκρισης, είναι σε κάθε περίπτωση μέσα στους 32 κορυφαιους του αγωνίσματος και εξασφαλίζει την συμμετοχή βάσει του ranking που έχει τον τελευταίο χρόνο.

Ο Μπανιώτης, που τον Μάρτιο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης είναι αθλητής αγώνων. Αυτό θα είναι το πέμπτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο οποίο θα λάβει μέρος. Ακόμα και αν δεν πιάσει τη μεγάλη επίδοση, είναι σημαντικό να λάβει κατάταξη και έστω να προκριθεί στον τελικό.

Η επιδόσεις και η κατάταξη στο Παγκόσμιο της Ντόχα θα αποτελέσει βασικό κριτήριο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο και ο Μπανιώτης έχει εκφράσει την επιθυμία να κλείσει την καριέρα του με μια συμμετοχή σε τέταρτη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων μετά το Πεκίνο το 2008, το Λονδίνο το 2012 και το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.