Σοβαρό ενδεχόμενο ανόδου της Βασίλισσας της Θράκης στην Α’ Εθνική μετά την απόσυρση του Ατρόμητου!!!

Ο Ατρόμητος Αθηνών εκτός από την ανδρική ομάδα που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Super League εξασφαλίζοντας τα τελευταία χρόνια έξοδο στην Ευρώπη, διαθέτει εδώ και χρόνια και γυναικείο τμήμα.

Ωστόσο με έγγραφο που έστειλε στην ΕΠΟ, απέσυρε την συμμετοχή του στην Α’ Εθνική και κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η Ομοσπονδία βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας που θα τον αντικαταστήσει στο μεγάλο πρωτάθλημα.

Ουσιαστικά αναζητείται η πρόθεση των δευτεραθλητριών των τεσσάρων ομίλων, με πρώτη προτεραιότητα να δίνεται στον Αστέρα Ρεθύμνου. Βάσει ΚΑΠ ισχύουν τα κριτήρια ισοβαθμιών που είχαμε και στην περίπτωση του Νέστου Χρυσούπολης, της Νίκης Βόλου και της Καλαμάτας που αγωνίζονταν σε διαφορετικούς ομίλους.

Εν προκειμένω υπάρχουν τέσσερις ομάδες που κατέκτησαν δεύτερες θέσεις και εξετάζεται η βαθμολογική τους συγκομιδή. Η Βασίλισσα της Θράκης υπενθυμίζεται ότι είχε αναδειχθεί 2η με 25 βαθμούς, όσους είχε και ο πρωταθλητής Αγροτικός Αστέρας που ανήλθε στην Α’ Εθνική.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Το κακό είναι ότι οι άλλες τρεις δεύτερες ομάδες υπερτερούν στην ισοβαθμία βάσει κριτηρίων. Ο Αστέρας Ρεθύμνου συγκέντρωσε 28 βαθμούς σε ίσιο αριθμό αγωνιστικών. Είναι η πρώτη επιλαχούσα ομάδα και ήδη από την Δευτέρα έλαβε επιστολή του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ Αλέξη Δέδε για να ανέβει στην Α’ Εθνική (φωτο δεξια).

Από την Κρήτη τηρούν σιγή ιχθύος αναφορικά με την πιθανή άνοδο, καθώς ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά. Ενδεχόμενη άνοδος στην Α’ Εθνική για μια κρητική ομάδα που έχε διαμορφώσει αλλιώς το ρόστερ της σημαίνει εκτός των άλλων και κατακόρυφη αύξηση των εξόδων. Αρκεί κάποιος να υπολογίσει τα ταξίδια.

Δευτερη επιλαχούσα ομάδα είναι ο Αρης Κορίνθου που συγκέντρωσε 26 πόντους και βρέθηκε πίσω από το Μεσολόγγι. Από εκεί και πέρα 25 βαθμούς στον δικό του όμιλο συγκέντρωσε ο Αγιος Δημήτριος Αθηνών, ο οποίος όμως επίσης προηγείται της Βασίλισσας γιατί αν και έχει συντελεστή τερμάτων +12 όπως και η Βασίλισσα, έχει καλύτερο ενεργητικό με 26 τέρματα υπέρ (και 14 κατά) ενώ οι Ξανθιώτισσες είχαν 22 υπέρ (και 10 κατά).

Η ουσία είναι πως η Βασίλισσα της Θράκης που πέρυσι άγγιξε την άνοδο, είναι τέταρτη επιλαχούσα αυτή τη στιγμή για να καλύψει το κενό που ήδη δημιουργήθηκε στην Α’ Εθνική. Δεν είναι εύκολο να αρνηθούν τρεις ομάδες την άνοδο, αλλά δεν είναι και απίθανο με δεδομένα τα αυξημένα έξοδα που συνεπάγεται η συμμετοχή στην ανώτερη κατηγορία. Αν φτάσουμε βέβαια σε αυτό το σημείο, θα οφείλει και η ομάδα της Ξάνθης να σταθμίσει τα ενδεχόμενα και να αποφασίσει…