Πρόταση Εθνικού σε Δεληκώστα να «σώσει την κατάσταση» μετά την αποχώρηση του Μουστακίδη

Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης είναι δραματικές αλλά η διοίκηση της Χρύσας Λουπασάκη κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει λάθη πολλών ετών από όλες τις προηγούμενες διοικήσεις. Σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια έχει τις γενικότερες δραματικές εξελίξεις στο ελληνικό βόλεϊ.

Με την ΑΕΚ όπως όλα δείχνουν να μένει εκτός χάρτη και τον Παμβοχαϊκό επίσης να οδηγείται σε πιθανή αναστολή του τμήματος, το πρωτάθλημα κινδυνεύει αν δεν κατέβει ούτε ο Εθνικός να ξεκινήσει με μόλις οκτώ ομάδες. Με αυτό το δεδομένο, αν και υπάρχει η δικλείδα της wild card, επειδή δύσκολα θα υπάρξουν σοβαρές ομάδες που θα δεχθούν να ανέβουν στην Α1 τέτοια εποχή, η λύση που προκρίνουν οι πιο πολλοί είναι να στηριχθεί με κάθε τρόπο η παραμονή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στα μεγάλα σαλόνια έστω και με κατα βάση εφηβικό τμήμα, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει «σάκο του μποξ» για τα υπόλοιπα σωματεία.

Αν το πρωτάθλημα διεξαχθεί με οκτώ ομάδες, δεν θα υπάρχει κανείς για να υποβιβαστεί (του χρόνου έχει αποφασιστεί να διεξαχθεί με δέκα) και θα μιλάμε για πραγματική παρωδία. Ακόμα και με εννιά, μπορεί να μην υποβιβαστεί κανείς, αν υπάρξουν στη συνέχεια και άλλες αποχωρήσεις ή αποσύρσεις για οποιονδήποτε λόγο. Άλλωστε και τις τελευταίες εξελίξεις στο Βραχάτι κανείς δεν τις περίμενε – και πάντα υπάρχουν θεματάκια με την Κηφισιά, την Σύρο και τον Ηρακλή.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, η διοίκηση της Χρύσας Λουπασάκη παράλληλα με την υπερπροσπάθεια που κάνει για να απαλλαγεί από τα παλιά χρέη του συλλόγου ώστε να εξασφαλίσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα, κάνει τις κινήσεις της και για την επόμενη μέρα καθώς διαπιστώνει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμα και ως σάκος του μποξ, ο Εθνικός να μπορεί να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία έστω και χωρίς να πάρει πόντο στο πρωτάθλημα. 

Μάλιστα, δεδομένου του σοβαρού προβλήματος που υπάρχει πλέον και με την συμμετοχή του Ολυμπιακού, το «Φως» στην ηλεκτρονική του έκδοση αποκαλύπτει ότι «η υπεύθυνη του ΤΑΑ Χρύσα Λουπασάκη συναντήθηκε με τον Κώστα Δεληκώστα για τη δημιουργία ομάδας, αλλά όλα δείχνουν ότι η άλλοτε κραταιά ομάδα της Θράκης θα αγωνισθεί με σύνθεση ανάγκης, πιθανότατα με εφήβους». Προφανώς ο Δεληκώστας καλείται να προσπαθήσει τουλάχιστον να σώσει την κατάσταση, μετά την καμένη γη που φάνηκε να υπάρχει έπειτα και από την προ δεκαημέρου αποχώρηση του Σάκη Μουστακίδη από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Πάντως, η αποδοχή της πρότασης από τον Δεληκώστα έτσι κι αλλιώς εκτιμάται δύσκολη, ακόμα και αν διαλυθεί ο Παμβοχαϊκός και βρεθεί ο ίδιος χωρίς ομάδα, καθώς προτεραιότητα του Σουφλιώτη κόουτς δεν είναι στην παρούσα χρονική συγκυρία η επιστροφή στον Έβρο και αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα γίνει μόνο και μόνο για να σωθεί η ομάδα που κάποτε, στο όχι μακρινό παρελθόν, αποτελούσε καμάρι όλου του νομού αλλά κατάντησε έτσι χάρη στα διαδοχικά λάθη των διοικήσεων της τελευταίας δεκαετίας.

Την ίδια στιγμή, όπως έχει αναφέρει το ThrakiSportS, γίνονται και κινήσεις προς την κατεύθυνση της συμμετοχής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο τοπικό πρωτάθλημα από την προσεχή κιόλας περίοδο, αν και εφόσον δεν καταφέρει να εξασφαλίσει άδεια. Μόνο εύκολο δεν είναι ωστόσο και αυτό, αλλά διευκολύνει κάπως σε νομικό επίπεδο τα πράγματα ότι χάρη προφανώς στον Ρήνο Κεμανετζή, πρόεδρο της ΕΣΠΕΘΡ που μετέχει και στο ΔΣ του Εθνικού, δεν έχει γίνει ακόμα η κλήρωση για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Ανδρών που θα διοργανώσει η Α’ Περιφέρεια της ΕΟΠΕ την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο…