Παρουσία Άδωνι Γεωργιάδη εγκαινιάζει νέα μονάδα η Pharmathen στη Θράκη

Τα Εγκαίνια της Νέας Μονάδας Ενέσιμων Βραδείας Αποδέσμευσης και παρουσίαση του Επενδυτικού Πλάνου του Ομίλου θα πραγματοποιήσει η κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία Pharmathen, στο εργοστάσιο της στις Σάππες Ροδόπης.

Η εκδήλωση- η οποία θα είναι κλειστού τύπου, χωρίς κοινό- θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 και τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η Pharmathen είναι μια από τις πιο δυναμικές εταιρείες και συνεχώς ανερχόμενες στον χώρο και έχει το εργοστάσιο της στην Θράκη και συγκεκριμένα στην γειτονική με τον Έβρο περιοχή των Σαππών, δίνοντας θέσεις εργασίας σε πολλούς πολίτες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Αντιπρόεδρος Ανθρώπινου Δυναμικού και Εταιρικών Σχέσεων, Γιώργος Δρόσος, τόνισε πως η συγκεκριμένη μονάδα Βραδείας Αποδέσμευσης που θα εγκαινιασθεί, είναι η πρώτη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ενώ ακολουθούν άλλες 5 ανάλογες μονάδες, όλες στις Σάππες!

Ο προϋπολογισμός των μονάδων αυτών αγγίζει τα 250 εκ ευρώ, ενώ η ερευνητική ομάδα, περίπου 200 άτομα, που τα σχεδίασε όλα αυτά, είναι ΈΛΛΗΝΕΣ και που κατέθεσαν την ψυχή τους και τις ιδέες τους! Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του επενδυτικού σχεδιασμού είναι με ορίζοντα τριών ετών.

«Το τρίπτυχο πάνω στο οποίο εργάζεται η Pharmathen είναι, Έρευνα-Επενδύσεις-Εξωστρέφεια. Αυτό αφορά και τα στερεά σκευάσματα, αλλά και τα φάρμακα βραδείας αποδέσμευσης, που είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, για την καλύτερη απορρόφηση και μικρότερη καταπόνηση του οργανισμού», σημείωσε με έμφαση ο κ. Δρόσος.

Επι πλέον πρόσθεσε πως στους στόχους της Εταιρείας, η οποία έχει σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό, καθώς το 95% των φαρμάκων εξάγεται στο εξωτερικό, είναι η εξαγωγική δραστηριότητα προς τις Αγορές της Αμερικής και της Κίνας.

Τέλος ερωτηθείς ο κ. Δρόσος για τις νέες θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν, απάντησε πως φυσικά και θα ζητηθεί προσωπικό να στελεχώσει τις νέες μονάδες. Αυτή τη στιγμή μετά και την τελευταία πρόσληψη 100 ατόμων στην εταιρεία, ο αριθμός των εργαζομένων είναι πάνω από 300 άτομα!

Πηγή: https://www.ert.gr/