Μουντομπάσκετ 2019: Πρώην σέντερ της Καβάλας πέταξε έξω τη Γερμανία στη μεγαλύτερη έκπληξη του Παγκοσμίου της Κίνας

Η Γερμανία είναι… ουσιαστικά εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού ο Δομινικανός σέντερ Ελόι Βάργκας , που στο παρελθόν είχε περάσει από την Καβάλα, Ελόι Βάργκας, «καθάρισε» για την ομάδα του Νέστορ Γκαρσία!

Υστερα από δύο αγωνιστικές στον όμιλο της Σενζέν, η Δομινικανή Δημοκρατία έχει κάνει το 2/2 σοκάροντας το μεσημέρι της Τρίτης τους Γερμανούς, καθώς τους νίκησε με σκορ 70-68.

Η επικράτηση αυτή στην ουσία έθεσε την ευρωπαϊκή ομάδα του Ντένις Σρέντερ εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. Ο μόνος τρόπος να συνεχίσουν οι Γερμανοί είναι ένα απίθανο σενάριο (0/2 της Γαλλίας κόντρα σε Ιορδανία και Δομινικανή Δημοκρατία και νίκη της Γερμανίας επί των Ιορδανών).

Πρωταγωνιστής των Δομινικανών στο ματς της 2ης «στροφής» της Α’ Φάσης ήταν ο πρώην Καβαλιώτης σέντερ τους. Ο 31χρονος ψηλός σε 16:23 στο παρκέ είχε 16 πόντους με 7/10 δίποντα και 2/3 βολές, καθώς και 5 ριμπάουντ. Έτσι, συγκέντρωσε 17 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και ήταν ο κορυφαίος των νικητών. 

Ο Βάργκας είχε περάσει και από τα μέρη μας για λογαριασμό της Καβάλας το 2015. Ο άλλοτε πρωταθλητής του NCAA με το Kentucky είχε αγωνιστεί στη χώρα μας και σε επτά αγώνες είχε 7,5 πόντους και 4,8 ριμπάουντ ανά παιχνίδι με την ομάδα που κάποτε εκπροσωπούσε την ΕΚΑΣΑΜΑΘ μαζί με τον ΚΑΟΔ στην Α1 Ανδρών. 

Και κάπως έτσι, σε ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας και της τύχης, η Δομινικανή Δημοκρατία, που δεν έχει τους πρωτοκλασάτους σέντερ της στη διάθεσή της, βρήκε έναν ψηλό με εμπειρία στην… Καβάλα, που την οδηγεί στη Β’ Φάση και στην μεγαλύτερη – μέχρι σήμερα – έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.