Εκτός διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης

Την επάνοδο του Δημοσθένη Κουπτσίδη, ο οποίος είχε εκπέσει μέχρι να ξεμπερδέψει με τις δικαστικές περιπέτειες που του άφησαν κάποια έργα στον δήμο Γρεβενών, αποφάσισε η ΕΕ της ΕΠΟ.

Η συνεδρίαση έγινε παρόντων τoυ εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA Χέρμπερτ Χούμπελ και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ και μεταξύ άλλων αποφάσισε την επαναφορά του προέδρου της ΕΠΣ Γρεβενών στο πόστο του στην ΕΕ της ΕΠΟ.

Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι δεν θα είναι πλέον μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Κουπτσίδη ως πρώτος αναπληρωματικός στις προ διετίας αρχαιρεσίες που είχαν διεξαχθεί.

Είναι μια εξέλιξη που αφήνει ξανά χωρίς Θρακιώτη την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, αυτό που επί χρόνια ονομάζαμε Διοικητικό Συμβούλιο και στο οποίο παλιότερα είχαμε επί πολλά χρόνια εκπροσώπηση αλλά και διορισμούς στο προεδρείο με Γιώργο Γκιρτζίκη, Χρήστο Καραβασίλη και Μάνο Γαβριηλίδη αλλά και την τελευταία διετία τον Γιώργο Πανίδη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ, η Εκτελεστικής Επιτροπή της Ομοσπονδίας στην μεσημβρινή συνεδρίασή της ενέκρινε:

  • Την προκήρυξη πρωταθλήματος της Football League περιόδου 2019-2020.
  • Το αίτημα της Football League για δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα 2019-2020 ερασιτεχνών αθλητών, οι οποίοι έχουν γεννηθεί μετά την 01.01.1994.
  • Το πλάνο διεξαγωγής του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, περιόδου 2019-2020, με 107 ομάδες, σε 8 ομίλους. Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου 2019.
  • Τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League περιόδου 2019-2020 της Νίκης Βόλου και της Καλαμάτας, οι οποίες -ως νεοσύστατες Π.Α.Ε.- έχουν δικαίωμα μετεγγραφών ερασιτεχνών και ελεύθερων/δανεικών αθλητών μέχρι της 27.09.2019.
  • Την επάνοδο του κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη στην ιδιότητα μέλους της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας, καθώς εξέλειπε κάθε σχετικό κώλυμα.