Super League: Ο επαγγελματίας Βασίλης Ζαγαρίτης και ο Παύλος Μαυρουδής του Παναθηναϊκού στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Περιζήτητοι στην ποδοσφαιρική πιάτσα της Θράκης και όχι μόνο, είναι δυο νέα παιδιά των ακαδημιών του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τους Βασίλη Ζαγαρίτη και Παύλο Μαυρουδή που πέρασαν στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης είναι ο τελευταίος εκ των νεαρών ποδοσφαιριστών της ακαδημίας του Παναθηναϊκού που υπέγραψε το Γενάρη επαγγελματικό συμβόλαιο μέχρι το 2021 με τον σύλλογο, ήταν στον πάγκο στον αγώνα της περασμένης εβδομάδας με την Λαμία.

Γεννημένος στις 4 Μαΐου 2001, εντάχθηκε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού το 2015 από τον ΠΑΣ Κιθαιρών Καπαρελλίου, με τους «πράσινους» να τον έχουν εντοπίσει όταν αγωνίσθηκε σε παιχνίδι της ΕΠΣ Θηβών. Στην συνεχεία πέρασε από δοκιμαστικά πριν το τεχνικό τιμ δώσει το τελικό “ΟΚ” για την ένταξή του στην ακαδημία και μάλιστα, ως εσώκλειστος.

Ο “Ζάγα” όπως είναι το υποκοριστικό του, ήταν και αυτός μέλος της Κ17 που βρέθηκε πέρσι στο τελικό του Final 4 και φέτος αγωνίστηκε στην Κ19 κυρίως ως αριστερό εξτρέμ έχοντας σημειώσει σε 25 αγώνες 4 τέρματα. Αυτό δεν ισχύει όμως στην πρώτη ομάδα, όπου ο Γιώργος Δώνης τον βάζει ως αριστερό μπακ χαφ, καθώς έχει τη δυνατότητα να προσφέρει σε άμυνα και επίθεση εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα και την αγωνιστικότητα που τον διακρίνει.

Ο Χαϊδαριώτης μέσος Παύλος Μαυρουδής, έχει γεννηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2001 και τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο τα έκανε στις ακαδημίες της Μόναχο 1860 στην Γερμανία, όπου ζούσε για ένα διάστημα με την οικογένεια του. Με την επιστροφή της οικογένειας Μαυρουδή στην χώρα μας και την μόνιμη εγκατάσταση της στο Χαϊδάρι, το 2010 εντάχθηκε στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες του Παναθηναϊκού και παρέμεινε για 9 σεζόν.

Η ανακοίνωση του Παναθηναικού:

«Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν είναι ικανοί μόνο στο χορτάρι αλλά και στο… γήπεδο της εκπαίδευσης. Ο Δημήτρης Σερπέζης εισάγεται στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και οι Βασίλης Ζαγαρίτης, Παύλος Μαυρουδής στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας»