Ευρωβόλεϊ 2019: Με ψηλά το κεφάλι η Λαμπρούση και η παρέα της απέναντι στην δευτεραθλήτρια Ευρώπης

Βάζοντας δύσκολα στην δευτεραθλήτρια Ευρώπης Ολλανδία για δύο σετ και κερδίζοντας το χειροκρότημα στις κερκίδες, η Εθνική Ομάδα Γυναικών αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η «γαλανόλευκη» πάλεψε απέναντι στο μεγαθήριο στον προημιτελικό της Ουγγαρίας αλλά γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ και επιστρέφει με αξιοπρέπεια στην Ελλάδα, έχοντας πετύχει πάντως απόλυτα στον στόχο της και δείχνοντας ότι το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ μπορεί να επενδύσει επάνω σε αυτήν την επιτυχία για να έχει πιο λαμπρές μέρες.

Η ομάδα του Ναράνχο και του Εβρίτη βοηθού του Γιάννη Παρασχίδη για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν διαβασμένη και ψυχωμένη. Πίεσε τον αντίπαλό της στο αδύναμο του σημείο (υποδοχή), έπαιξε άμυνα και αν έλλειπαν τα πολλά λάθη στο πρώτο σετ (8-2) και κάποιες κακές στιγμές στο δεύτερο, θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το ματς.

Κορυφαία σκόρερ για την Εθνική η Βασιλαντωνάκη με 17 πόντους, ενώ στο δεύτερο σετ ανέβηκε η Στράντζαλη (13π.). Βασική στην αρχική εξάδα και η μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Τζίνα Λαμπρούση, η οποία κέρδισε δυο πόντους χάρη σε ένα μπλοκ και μια στις πέντε επιθέσεις.

Για την Ολλανδία πολύ καλή δουλειά έκανε η πασαδόρος Μπονγκαέρτς η οποία ανέδειξε τέσσερις συμπαίκτριες της με διψήφιο αριθμό πόντων (Μπούις 14, Ντε Κρούιφ 12, Μπέλιεν 11, Σλούτσες 11). 

Ουσιαστικά οι λεπτομέρειες έκριναν τα δύο πρώτα σετ στο 25-21 και 25-23 (όπου η Εθνική επέστρεψε από 24-19) ενώ στο τρίτο η Εθνική άδειασε από ενέργεια και οι Ολλανδέζες δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη για να το κατακτήσουν με 25-12 και να προκριθούν στα προημιτελικά με σκορ 3-0 σε 78 λεπτά. Οι πόντοι της Ολλανδίας προήλθαν από 3 άσσους, 53 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 14 λάθη αντιπάλων και της Ελλάδας από 4 άσσους, 38 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 10 λάθη αντιπάλων.