Τρένο η Ξάνθη! Με ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά «άλωσε» (και) το Αγρίνιο και φιγουράρει στην ΚΟΡΥΦΗ!!!

Μια εντυπωσιακή Ξάνθη παρά τις αναποδιές με τους αρκετούς τραυματισμούς πριν αλλά και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με πέναλτι 20 λεπτά πριν το τέλος, δείχνοντας απίστευτα ψυχικά αποθέματα έκανε την ανατροπή.

Κέρδισε με 2-1 μέσα στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό, συμπλήρωσε 11άδα αγώνων χωρίς ήττα από τους κίτρινους της Αιτωλίας, έκανε δεύτερο σερί διπλό μετά από σχεδόν τρία χρόνια και φιγουράρει πλέον στην ΚΟΡΥΦΗ του πρωταθλήματος της Super League περιμένοντας τις άλλες ομάδες να παίξουν. Και χωρίς ακόμα να έχει αγωνιστεί στην έδρα της.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο. Πρώτος απείλησε ο Παναιτωλικός στο 17′, με το σουτ του Ντίας να καταλήγει άουτ ενώ την ίδια τύχη είχε και εκείνο του Ντάλσιο στο 21′. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 22′ όταν ο Ρενέλα πλάσαρε αλλά δεν βρήκε στόχο ενώ στο 26′ ο Κνετ είπε «όχι» στον Τζουρίτσκοβιτς. Από το 35′ δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ.

Το πρώτο εικοσάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση. Ωστόσο, στο 70′ οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαΐροβιτς, που κέρδισε ο Ντάλσιο από τον Ντίρεσταμ. Παρά το σοκ, οι φιλοξενούμενοι, κατάφεραν να αντιδράσουν… Συγκεκριμένα, στο 72′ ο Τεσέιρα, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, έφερε το ματς στα… ίσια ενώ στο 77′ ο Στάρτζεον με κεφαλιά έκανε το 1-2 παγώνοντας το Αγρίνιο. Στα λεπτά που απέμεναν, οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να πιέσουν αναζητώντας την ισοφάριση ωστόσο οι Θρακιώτες κράτησαν με άνεση το υπέρ τους αποτέλεσμα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Λουίς Κάστρο): Κνετ, Σανιά, Μαλής, Γιοβάνοβιτς (46′ Μαρσιάλ), Λιάβας, Λουσέρο (73′ Μοράρ), Ντάλσιο, Φυτόπουλος (46′ Μιμίτο), Ντουάρτε, Ντίας, Μπαΐροβιτς.

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Μπέντο, Μπαξεβανίδης (39′ λ.τρ. Ντίρεσταμ), Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα, Κοβάσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς, Στάρτζεον, Μπαριέντος (57′ Φοσέ), Τερκί, Ρενέλα (68′ Τεσέιρα).