«Ακραία και μη αναστρέψιμη η κατάσταση αν ο Εθνικός υποβιβαστεί ατάκτως από τη Volley League»

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την αποχώρηση του Σάκη Μουστακίδη και λιγότερο από μια εβδομάδα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της ΕΣΑΠ για τις αδειοδοτήσεις η κατάσταση στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης μοιάζει με μπουρλότο.

Όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα αποφευχθεί το μοιραιο και μια ύστατη προσπάθεια για να πουληθούν κάποια διαρκείας θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής με την πρωτοβουλία των παλαιμάχων, που θα παίξουν ένα φιλικό παιχνίδι αναμνήσεων με στόχο την σωτηρία της ομάδας.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη», επιβεβαιώνει ο Παύλος Μιχαηλίδης που είναι ο μόνος που μίλησε δημόσια τις τελευταίες ημέρες από τη νέα διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός. Ο ίδιος εξήγησε: «Για λόγους διαδικαστικούς αναλάβαμε πάρα πολύ αργά, μόλις στα τέλη Ιουλίου. Καταθέσαμε αίτηση για συμμετοχή γιατί ήταν απαραίτητο. Υπάρχει μια άσχημη εικόνα που ξεκίνησε από την τρομερή εσωστρέφεια που έδειξε η ομάδα. Σταμάτησε το βόλεϊ του Εθνικού να αποτελεί κομμάτι της κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης. Υπάρχουν ευθύνες αλλά το να αποδώσουμε ευθύνες δεν έχει νόημα τώρα, αν μας έλυνε το πρόβλημα θα είχε νόημα. Τώρα δεν έχει».

Σύμφωνα με τον Παύλο Μιχαηλίδη, το βασικό πρόβλημα είναι ότι «ο Εθνικος αποκόπηκε από τον πνεύμωνά του». Ο ίδιος ανέλυσε: «Εχοντας την ευθυνη της διαχείρισης, υπήρξε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά οικονομικά. Αυτό έγκειται στο ότι αναγκασμένοι να καλύψουν ληξιπρόθεσμα χρέη προηγουμένων ετών, οι εκάστοτε διοικούντες άφησαν πίσω την προηγούμενη χρονιά. Είναι άσχημη κατάσταση για το ροστερ της ομάδας. Επίσης, κλειστές και οι μεγάλες επιχειρήσεις. Υπάρχει αποκοπή από κόσμο, ανταπόκριση μικρή στα διαρκείας. Μάλιστα δημιουργειται ένας φαύλος κύκλος. Γιατι να πάρεις διαρκείας αν δεν στήσεις ομάδα; Πώς όμως να στήσεις ομάδα αν δεν πάρετε διαρκείας; Φαύλος κύκλος. Δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη του κόσμου προς την ομάδα».

Το μέλος του ΤΑΑ Εθνικός που έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία του τμήματος βόλεϊ με τα μίντια ανέφερε σε δηλώσεις του στον Miaximum: «Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, δεν έχουμε σεΐχηδες που θα ρίξουν 150 χιλιάρικα να σωθεί η ομάδα. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να σώσουμε την σημαία της πόλης. Αλλά πρέπει και ο κόσμος να αντιληφθεί πόσο ακραία είναι η κατάσταση». Σε ερώτηση του Δημήτρη Κολιού για την αποχώρηση Μουστακίδη, καθώς ήταν ο ίδιος ο Παύλος Μιχαηλίδης που στις 5 Αυγούστου είχε ανακοινώσει την παραμονή του κόουτς στην ομάδα, απάντησε: «Είναι σοβαρό πλήγμα στην ομάδα. Δεν θα ήθελα να κάνω όμως κάποιο σχόλιο. Δεν είναι ρίψασπις ο Μουστακίδης αλλά και αυτή η εξέλιξη είναι κομμάτι του κλίματος που έχει δημιουργηθεί».

Τέλος, ο Παύλος Μιχαηλίδης που διαφημίζει και ο ίδιος παντού την πρωτοβουλία των παλαιμάχων για την σωτηρία του Εθνικού με το φιλικό που έχει προγραμματιστεί το μεσημέρι της Κυριακής, χωρίς να κρυφτεί επισήμανε: «Οι συνέπειες αν δεν παίξει στην Α1 η ομάδα είναι μη αναστρέψιμες. Η ημερομηνία ύταν μέχρι τις 30 Ιουνίου για να δηλωθεί συμμετοχή στην Α2, για να έχουμε αυτό που λέγεται ελεγχόμενος υποβιβασμός. Δεν θα συμβεί αυτό, θα έχουμε μια άτακτη διαδικασία. Ουσιαστικά ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα εξαφανιστεί από τον βολεϊκό χάρτη».