Ξέσπασμα Μουστακίδη για την κατάσταση στον Εθνικό και έμμεση διπλή απάντηση σε Κασαμπαλή

Την δική του έμμεση απάντηση στα όσα εμμέσως πλην σαφώς του καταλογίστηκαν από την οικογένεια Κασαμπαλή για την αποχώρηση από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης έδωσε ο Σάκης Μουστακίδης με ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον Maximum FM και τον Δημήτρη Κολιό.

«Πρώτα από όλα. Αφήνεις καποια πράγματα όταν ξεκινάς κάτι και στην πρώτη δυσκολία φεύγεις. Όμως εμείς ήμασταν παρόντες και τα τελευταία δύο χρόνια, αν και στην διάρκεια του πρωταθλήματος αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα», ανέφερε αρχικά ο Σάκης Μουστακίδης, απαντώντας στην αρχική κατηγορία ότι «είναι εύκολη λύση να αποχωρείς στα δύσκολα».

Ο Μουστακίδης συνέχισε: «Ήμασταν εκεί, παλέψαμε αλλά η ομάδα έμεινε κατηγορία. Αυτό όλο είχε όμως μια ψυχική κούραση τεράστια. Επρεπε να διαχειριστείς δύσκολες καταστάσεις. Μεγάλη φθορά ψυχική, γιατί κακά τα ψέματα έπρεπε να διαχειριστείς δύσκολες καταστάσεις».

Φέτος μίλησα με την Χρύσα Λουπασάκη και τον Παύλο Μιχαηλίδη. Μου ζητήσαν να είμαι στην ομάδα. Τους είπα πρώτα από όλα να έχουμε ομάδα, να δούμε τι ομάδα θα έχουμε και εγώ θέλω να σας βοηθήσω. Αλλά σε όλα αυτά υπάρχει ένα περιθώριο. Αυτή τη στιγμή ο καθένας μας έχει ορισμένα στάνταρ. Δεν φοβάμαι να είμαι προπονητής, αλλά αυτή τη στιγμή τα περιθώρια έχουν στενέψει. Ήμαστε τέλη Αυγούστου. Άλλες φορές η ομάδα ήταν έτοιμη από τον Μάιο μήνα. Τέτοια εποχή ξεκινάγαμε προετοιμασία. Υπήρχε παγκόσμια πρωτοτυπία να είμαι προπονητής σε ομάδα που δεν έχει κανέναν παίκτη», ανέφερε ο Σάκης Μουστακίδης.

Συνέχισε σε ένα πρωτοφανές ραδιοφωνικό ξέσπασμά του ο πρώην κόουτς του Εθνικού Αλεξανδρούπολης: «Απευθύνθηκα στον πρόεδρο τον κ. Μεσινέζη και του είπα πρόεδρε, εγώ δεν μπορώ να σου προσφέρω αυτά τα οποία θέλω. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τίποτα. Υπάρχει δυσκολία στο να μιλήσουμε με παίκτες, να μιλήσουμε με μανατζαρέους. Η Χρύσα και ο Παύλος και αυτοί που ανέλαβαν τους βγάζω το καπέλο και μπράβο τους που προσπαθούν αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω το κουράγιο που είχα άλλες χρονιάς. Υπάρχει μια συσσωρευμένη κούραση επάνω μου».

Και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο Σάκης Μουστακίδης, απαντώντας από μόνος του, χωρίς να τεθεί σχετικό ερώτημα και στις αιτιάσεις περί εθελοντισμού που επίσης τέθηκαν από την οικογένεια Κασαμπαλή στην περίφημη ανάρτησή της την περασμένη Κυριακή:

«Αυτά που ζήσαμε πριν δυο χρόνια, όταν πχ έφυγε ο Παλέντζας μια εβδομάδα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, ήμασταν εκεί, παλέψαμε, να σώσουμε την ομάδα. Το κάναμε και πρόπερσι και πέρυσι και η ομάδα πήγε τελικό, πήγε στην Ευρώπη. Αλλά για να τελειώνει αυτή η ιστορία, στην ουσία κάναμε εθελοντισμό και αυτές τις δύο φορές. Γιατί ναι μεν είμαστε επαγγελματίες προπονητές αλλά σε εισαγωγικά. Και όχι μόνο εγώ αλλά και οι παίκτες. Και δεν θέλω να θεωρηθεί μομφή σε κάποιον γιατί και οι διοικούντες προσπαθήσαν για το καλό της ομάδας. Ακόμα και οι νέοι που αναλάβανε. Το θέμα είναι να καταλάβουμε όλοι μας θέλουμε σαν πόλη να έχουμε;

Εγώ είπα ότι δεν μπορώ να βοηθήσω. Ειλικρικά σας μιλάω δεν έχω το κουράγιο ψυχικά. Θέλω να ξεκουραστώ, για αυτό είπα να αναλάβω και υποδομές, να ξεκουραστώ, να κάνω αγρανάπαυση. Ηταν μεγάλο το φορτίο που τράβηξα. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες για να μείνει αυτή η πόλη στην Α1 Κατηγορία. Δεν φεύγω, αλλά παρακαλώ να γίνει προσπάθεια. Αυτή η ομάδα να κατεβεί και ας πέσει αγωνιστικά. Όμως αυτή τη στιγμή δεν έχω εικόνα για τίποτα. Ξέρω ότι υπάρχουν δυσκολίες αλλά δεν ξέρω αν έχουν μιλήσει με παίκτες. Πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που αναλάβαν. Όλα είναι πλέον πιθανά σε σχέση με την συμμετοχή του Εθνικού στην Α1, ακόμα και η μη κάθοδος στο πρωτάθλημα».