Super League: Οι 9 παίκτες που φόρεσαν την φανέλα και του ΑΟΞ και του Παναιτωλικού

Συνολικά εννέα είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την φανέλα τόσο του ΑΟΞ όσο και του Παναιτωλικού, προσεχούς αντιπάλου της Ξάνθης για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη σε αυτήν την μικρή λίστα, που μετριέται στα δάχτυλα των δύο χεριών, είναι ασφαλώς ο Αντριάν Λουσέρο που μετακόμισε πέρυσι στο Αγρίνιο έχοντας μείνει ελεύθερος από την Ξάνθη.

Ο πρώτος που έκανε το σχετικό δρομολόγιο σχεδόν δυόμισι δεκαετίες πριν ήταν ο Μάκης Χατζημωυσιάδης. Ακολούθησε ο Γιώργος Τσιφούτης και πριν μια δεκαετία ο καταγόμενος από το Εράσμιο Γιάννης Αποστολίδης (φωτο), που πρόσφατα ανέλαβε προπονητής στην Κ19 της Δόξας Δράμας.

Την ίδια διαδρομή, πρώτα στην Ξάνθη και μετά στο Αγρίνιο, ακολούθησαν ως δανεικός ο Δημήτρης Κομεσίδης, ο Τσικίνιο Ντελγκάδο και πιο πρόσφατα, αμέσως μετά την σεζόν που έφερε την Ξάνθη στον τελικό του Κυπέλλου, οι Τάσος Παπάζογλου και Δημήτρης Κυριακίδης.

Μόνο ένας παίκτης έχει ακολουθήσει το αντίθετο δρομολόγιο, δηλαδή πρώτα στο Αγρίνιο και μετά στην ομάδα της Θράκης. Ο λόγος για τον Μπέντζαμιν Ονουάτσι που ήρθε στην στην Ξάνθη το καλοκαίρι του 2012.