Η Κρητικιά αθλήτρια της ενόργανης που πέρασε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής ως πρώτη των πρώτων όλου του ΔΠΘ

Οι βαθμολογίες της στα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων; Εξαιρετικές! Οι επιλογές που διέθετε κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου; Πολλές και δελεαστικές! Όμως η μεγάλη της αγάπη για τη γυμναστική και τον αθλητισμό, δεν της άφησε περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Της υπαγόρευσε να επιλέξει τη Γυμναστική Ακαδημία!

Ο λόγος για τη Μαρίνα Βισκαδουράκη από το Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο άλλο άκρο της Ελλάδας, στην Κομοτηνή, προκειμένου να ακολουθήσει τα όνειρά της, ως φοιτήτρια πλέον της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμανε για εκείνη τη δικαίωση των κόπων που είχε καταβάλει – και μάλιστα σε διπλό μέτωπο – κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της. Στα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα πέτυχε πολύ υψηλές βαθμολογίες (15,5 στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, 19,6 στην Ιστορία, 17,5 στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και 19,3 στα Λατινικά), ενώ ανάλογες ήταν και οι επιδόσεις της στα αγωνίσματα, στα οποία δοκιμάζονται οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Μαρίνα, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 20.833 μόρια, εισήχθη ως πρώτη επιτυχούσα στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και, ταυτόχρονα, κατέκτησε τον άτυπο τίτλο της «πρώτης των πρώτων» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ως… παράδοξο θα μπορούσε να διακρίνει κανείς το γεγονός ότι, αν και η παραπάνω επίδοση της εξασφάλιζε «ορθάνοικτες πόρτες» σε όλα τα τμήματα ΤΕΦΑΑ, συμπεριλαμβανομένων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η Μαρίνα αγνόησε τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει την Κομοτηνή από την Κρήτη και αποφάσισε να σπουδάσει στο ΤΕΦΑΑ του ακριτικού μας Πανεπιστημίου. Τους λόγους αυτής της απόφασης μάς εξηγεί η ίδια, στη σύντομη συνέντευξη που παραχώρησε στο Inkomotin.news, λίγο προτού «ανηφορίσει» για την πόλη μας…

Το inkomotini.gr ρώτησε την Μαρίνα για τα κριτήρια που επέλεξε να σπουδάσει στα ΤΕΦΑΑ, και αν έχει ήδη κάποια σχέση με τον αθλητισμό, με ποιο άθλημα;

28e31dac-marina-viskadouraki2-204x365

Ασχολούμαι με τον αθλητισμό, και συγκεκριμένα με την ενόργανη γυμναστική, από πολύ μικρή ηλικία, εδώ και σε σχεδόν 15 χρόνια. Επέλεξα να σπουδάσω στη Γυμναστική Ακαδημία, όχι μόνο για τον συγκεκριμένο λόγο, αλλά και επειδή με γοητεύει η επίδραση που έχει ο αθλητισμός στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους, καθώς και οι σχέσεις που διαμορφώνονται ανάμεσα στους αθλητές και ανάμεσα στον προπονητή και στους αθλητές. Παράλληλα, θεωρώ ότι ο κύκλος της άθλησης είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής κάθε ανθρώπου και του κληροδοτεί εμπειρίες ζωής.

Στη συνέχεια της συνέντευξης ερωτήθηκε για τη δυσκολία του προγράμματος και τις απαιτήσεις που είχε αυτό για να πετύχει το στόχο της, και στα γραπτά και στα αθλήματα, και αν υπάρχει κάποιο μυστικό για επιτυχία.

Δεν είχα ιδιαίτερα αυστηρό πρόγραμμα. Φρόντισα, ωστόσο, να έχω ένα σταθερό ωράριο διαβάσματος. Υπήρξαν, βέβαια, περίοδοι κατά τη διάρκεια της χρονιάς, που δυσκολευόμουν να καθίσω να διαβάσω. Είχα όμως πάντα στο μυαλό μου το στόχο  που είχα θέσει και αυτό με βοηθούσε να επανέρχομαι. Ταυτόχρονα, συνέχισα να κάνω τις προπονήσεις μου για τα αθλήματα, αλλά και στην ενόργανη, όποτε μπορούσα. Παρ’ όλα αυτά, σαφώς και διέθετα χρόνο για βόλτες και εξόδους.

Ως «μυστικό επιτυχίας» θα διέκρινα τη συγκέντρωση την ώρα του διαβάσματος, καθώς και την εξασφάλιση ισορροπίας μεταξύ διαβάσματος και χαλάρωσης.

Ακόμη ερωτήθηκε για το αν η επαγγελματική αποκατάσταση έπαιξε ρόλο στην απόφασή της, για το ποια ειδικότητα θα επιλέξει και τους στόχους για τους οποίους έχει θέσει μετά τις σπουδές της.

Δε με επηρέασε ιδιαίτερα η επαγγελματική αποκατάσταση, καθώς είμαι πεποισμένη ότι, εάν κάποιος προσπαθήσει και κάνει με αγάπη αυτό που έχει επιλέξει, μπορεί να πετύχει. Όσον αφορά την ειδικότητα, θέλω να επιλέξω την προπονητική ενόργανης ή φυσικής αποκατάστασης. Βέβαια, πρόκειται για μια απόφαση που χρειάζεται πολλή σκέψη και ίσως στην πορεία αναθεωρήσω κάποια πράγματα. Τέλος, στόχος μου για το μέλλον, αφού αποφοιτήσω από την σχολή, είναι να λειτουργήσω τον δικό μου χώρο άθλησης.

Ακόμη το inkomotini ρώτησε την Μαρίνα για τον λόγο για τον οποίο επέλεξε το τμήμα των ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή και όχι σε άλλη πόλη με βάση της πολύ υψηλή βαθμολογία της.

Πράγματι, θα μπορούσα να σπουδάσω σε οποιαδήποτε πόλη, αλλά επέλεξα την Κομοτηνή γιατί έχω ακούσει πολλά θετικά σχόλια για τη Σχολή, τόσο για το πρόγραμμα σπουδών, όσο και για τις εγκαταστάσεις της. Ένας ακόμη λόγος που με «τράβηξε» η Κομοτηνή, είναι το γεγονός ότι έχω αρκετούς γνωστούς εκεί και είναι μια πόλη σχετικά μικρή, κάτι που προσωπικά μου αρέσει.

Κλείνοντας, της ζητήθηκε να δώσει το δικό της μήνυμα στους μαθητές που θα μπουν φέτος στη διαδικασία των πανελληνίων.

Στους μελλοντικούς υποψήφιους των Πανελλαδικών θα ήθελα να πω ότι δε χρειάζεται να καταπιέζουν τον εαυτό τους, αλλά να έχουν σε ισορροπία και το διάβασμα και την ξεκούραση. Επίσης, να έχουν στο μυαλό τους ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, χρειάζεται όμως υπομονή και κόπος, τα οποία εντέλει θα ανταμειφθούν!