Με Σιώπη, Μάνταλο και επιστροφή Τόρο οι πρώτες κλήσεις Φαν Σιπ για την Εθνική Ομάδα

O Τζον Φαν Σιπ προέβη, για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του, στην επιλογή των διεθνών ποδοσφαιριστών που θα συγκροτήσουν την αποστολή της Εθνικής για τους αγώνες εναντίον της Φινλανδίας (Πέμπτη 5/9, Τάμπερε) και του Λιχτενστάιν (Κυριακή 8/9, ΟΑΚΑ) στο πλαίσιο της 5ης και της 6ης αγωνιστικής, αντιστοίχως, των προκριματικών του Euro 2020.

Για πρώτη φορά κλήθηκαν στην Εθνική οι Βαγγέλης Παυλίδης και Μάριος Βρουσάι που αγωνίζονται με ιδιαίτερη επιτυχία στη Βίλεμ. Ο πρώτος είναι 20 ετών, επιθετικός και έχει σημειώσει τέσσερα γκολ σε τρεις αγώνες στην Eredivisie. Από την άλλη πλευρά, ο Βρουσάι είναι 21 ετών, εξτρέμ και έχει παραχωρηθεί ως δανεικός από τον Ολυμπιακό στην ολλανδική ομάδα και σε τέσσερα παιχνίδια έχει πετύχει ένα γκολ και έχει μοιράσει μία ασίστ.

Για την περιοχή μας η είδηση είναι η επιστροφή του αρχηγού Βασίλη Τοροσίδη στις κλήσεις, ο οποίος είχε περιπέσει στην δυσμένεια του Αγγελου Αναστασιάδη αλλά και των Πέτρου Μάνταλου και Μανώλη Σιώπη.

Οι ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός για τα δύο προσεχή παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι οι εξής: Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Βασίλης Μπάρκας (ΑΕΚ), Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ), Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Μιχάλης Μπακάκης (ΑΕΚ), Κώστας Τσιμίκας (Ολυμπιακός), Κώστας Σταφυλίδης (Χόφενχαϊμ), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ), Δημήτρης Σιόβας (Λεγανές), Κώστας Μανωλάς (Νάπολι), Μανώλης Σιώπης (Αλάνιασπορ), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Κάρλος Ζέκα (Παναθηναϊκός), Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα), Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Δημήτρης Πέλκας (ΠΑΟΚ), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Μάριος Βρουσάι (Βιλέμ), Δημήτρης Κολοβός (Παναθηναϊκός), Γιάννης Φετφατζίδης (Άρης), Ευθύμης Κουλούρης (Τουλούζ), Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ).

Εκτός επιλογών είναι ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος πήρε μεταγραφή πριν από λίγες ημέρες στην Αϊντχόφεν, αλλά δεν έχει ρυθμό, με αποτέλεσμα να προτιμηθούν οι Ευθύμης Κουλούρης και Βαγγέλης Παυλίδης. Επιστροφή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και για τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος καλείται για πρώτη φορά μετά τις αναμετρήσεις με Ουγγαρία και Φινλανδία για το UEFA Nations League.

Η αποστολή θα συγκεντρωθεί τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και η πρώτη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και ώρα 18:00.