«Fake News» η τιμωρία του Στέφανου Κουμπαράκη, πήρε δεύτερο σερί ορισμό από την ΚΕΔ!!!

Σε αντίθεση με το μπαράζ δημοσιευμάτων στα αθηναϊκα και ιδίως στα εκειδικευμένα διαιτητικά μέσα ενημέρωσης που προανήγγειλαν τιμωρία του Στέφανου Κουμπαράκη, τα οποία αναδημοσιεύθηκαν και από το ThrakiSportS, η ΚΕΔ του Βίτορ Μέλο Περέιρα άφησε ατιμώρητο τον διαιτητή της ΕΠΣ Θράκης.

Αποδεικνύεται έτσι με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η διακίνηση της συγκεκριμένης πληροφορίας ήταν fake news και ότι στην πραγματικότητα η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν θεώρησε ότι ο Κουμπαράκης (διαιτητής) φέρει φέρουν ευθύνη για το γεγονός ότι δεν υπήρχε το κατάλληλο ριπλέι ώστε να δοθεί το πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ανεξάρτητα από την «τεχνική δυσλειτουργία» που παρατηρήθηκε, είχε εκτιμηθεί ή προβλεφθεί ότι η ΚΕΔ θα τιμωρούσε τον εκ Σύρου διαιτητή της ΕΠΣ Θράκγς γιατί δεν είδε το πέναλτι για να το υποδείξει κατ’ ευθείαν ή γιατί δεν ζήτησε όλα τα ριπλέι της φάσης, αλλά οι ορισμοί της 2ης αγωνιστικής διέψευσαν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο την διακίνηση της συγκεκριμένης είδησης.

Βλέπετε, ο Κουμπαράκης ορίστηκε εκ νέου σε αγώνα της 2ης αγωνιστικής και συγκεκριμένα θα είναι διαιτητής VAR στο Βόλος-Άρης. Ωστόσο και ο Τζοβάρας που ήταν διαιτητης VAR στο Καραϊσκάκη και κατηγορήθηκε από πολλούς ότι δεν είναι το «καλό» ριπλέι στην ζωντανή ροή της μετάδοσης, ορίστηκε ως διαιτητής στο Παναιτωλικός-Ξάνθη. 

Η ΚΕΔ είχε προϊδεάσει ότι τουλάχιστον ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα δεν θεωρούσε υπευθυνους τους διαιτητές με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περέιρα και με την οποία απέδωσε την παράληψη αυτή σε «τεχνική δυσλειτουργία», επιρρίπτοντας ουσιαστικά ευθύνη στην εταιρία παραγωγής της εικόνας. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Βίτορ Μέλο Περέιρα έχει δεσμευτεί στους Έλληνες φιλάθλους ότι «μόλις η διαδικασία συλλογής στοιχείων ολοκληρωθεί, θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες, τόσο για το παιχνίδι στο Γ. Καραϊσκάκης και την επίμαχη φάση, όσο και για τους υπόλοιπους αγώνες».