Όταν ο Τσίκινης έκανε το άσπρο… κόκκινο σε βάρος της Ξάνθης εξοργίζοντας τον Γιώργο Γκιρτζίκη

Με αφορμή την δήλωση του παλαίμαχου διαιτητή Ηρακλή Τσίκινη περί… οφσάιντ στην περιβόητη φάση του Μπαράλες, το sdna θυμήθηκε μία αλήστου μνήμης χειρουργική διαιτησία του σε ματς Ξάνθης-Ολυμπιακού!

Ήταν στον αγώνα Ξάνθης – Ολυμπιακού για την 5η αγωνιστική της σεζόν 2003-04, «εποχή της σκληρής παράγκας, με τον Τσίκινη πρωταγωνιστή», όπως σχολιάζει η αθηναϊκή ιστοσελίδα.

Με τον αγώνα στο 0-0 και το ρολόι να σημαδεύει το 48ο λεπτό ο Μπαϊκάρά ανατρέπεται εξώφθαλμα από τον Ανατολάκη, όμως ο Τσίκινης είναι ο μόνος που δεν βλέπει το καθαρό πέναλτι.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και με το σκορ στο 1-1, ο Μπούτιτσα απομακρύνει την μπάλα με το στήθος, όμως προς γενική έκπληξη ο Μεσσήνιος ρέφερι δείχνει το σημείο του πέναλτι!

Ο Τζόρτζεβιτς κάνει το 1-2 και η ομάδα του Προτάσοφ δραπετεύει με το διπλό από μία έδρα που βράζει με τα σφυρίγματα του Τσίκινη.

Το αποκορύφωμα; Οι δηλώσεις μετά του ματς του Γιώργου Γκιρτζίκη, ο οποίος αργότερα έγινε πρόεδρος της ΕΠΟ: «Ο διαιτητής Τσίκινης εγκλημάτησε όχι σε βάρος της SKODA ΞΑΝΘΗ αλλά εις βάρος του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Συνεχώς έδινε ανύπαρκτα φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού και ανύπαρκτα φάουλ ενάντια στην Ξάνθη. Δεν άφηνε την ομάδα να πάρει αναπνοή ούτε ένα δευτερόλεπτο».

«Ήταν μάλιστα τόσο εξώφθαλμες οι φάσεις που έχασε ο Μεσσήνιος ρέφερι, που σε εποχές σκληρής… παράγκας τιμωρήθηκε με ποινή… ξεκούρασης 45 ημερών, αφού το… ρεσιτάλ διαιτησίας ήταν αδύνατον να μείνει ατιμώρητο», σχολιάζει το sdna. 

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι μιλάμε για την χρονιά που το πρωτάθλημα κατέληξε στα χέρια του Παναθηναϊκού. Θυμηθείτε εκείνο το θρυλικό παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία…