Αποκαλύψεις Κόλτση για Ραμίρεθ και το διπλό του ΑΟΞ: «Τα μυστικά μας η πίεση του κόσμου της ΑΕΚ και η… μουσική»

Στο δημόσιο ραδιόφωνο, την ΕΡΑ Σπορ, μίλησε ο βοηθός προπονητή του Κίκο Ραμίρεθ στην Ξάνθη Γιώργος Κόλτσης, καθώς προς τιμήν του ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλισιώβας στην εκπομπή του δεν εστίασε όπως όλοι οι συνάδελφοί του στα αθηναϊκά μέσα στην ήττα της ΑΕΚ αλλά φρόντισε να αναδείξει και τη νίκη της Ξάνθης.

Ο Γιώργος Κόλτσης αναλύοντας το παιχνιδι, αποκάλυψε ότι η Ξάνθη επένδυσε επάνω στην πίεση που ήταν γνωστό ότι θα διακατείχε την ομάδα της Ένωσης μετά τις προηγούμενες κακές εμφανίσεις και κυρίως την βαριά εντός έδρας ήττα από την Τραμζοσπόρ.

«Ξεραμε οτι θα εχει πιεση, θα θέλει οπωσδήποτε να κερδίσει η ΑΕΚ. Ξέραμε οτι κλίμα στους φιλάθλους της είναι βαρύ και ότι όσο δεν κατάφερνε να σκοράρει, αυτό θα ήταν υπέρ μας. Το σχεδιάσαμε έτσι και το παιχνιδι πήγε ακριβώς όπως το είχαμε σχεδιάσει. Πατήσαμε πάνω στα προβλήματα της ΑΕΚ και νομίζω ότι πήραμε μια μεγάλη νίκη και δίκαιη. Φαινόταν η πίεση, ότι ο κόσμος θα στραφεί εναντίον τους αν δεν προηγηθούν στο σκορ. Αυτό έπρεπε να το εκμεταλλευθούμε και έτσι έγινε», αποκάλυψε ο Γιώργος Κόλτσης.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την πολυετή συνεργασία του με τον Μπάμπη Τεννέ αλλά και την τωρινή με τον Κίκο Ραμίρεθ: «Με τον κύριο Μπάμπη είχαμε συνεργασία πολλά χρόνια. Υπήρξε μια μεγάλη ευκαιρία και ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου εδώ στην Ξάνθη και αποφάσισα να το ακολουθήσω. Ο κύριος Μπαμπης πάντα έδινε χώρο στους συνεργάτες του. (…) Ο κύριος Ραμίρεθ είναι πέρα από εξαιρετικός προπονητής και εξαιρετικός άνθρωπος. Φιλικός και προσιτός με όλους. Όλα τα πράγματα προσπαθεί να τα βρει με την θετική πλευρά. Είναι με θετική σκέψη και αυτό το περνάει και σε εμάς τους συνεργάτες μας και τους παίκτες».

Αναλύοντας το σύστημα της Ξάνθης στο ματς του ΟΑΚΑ επιβεβαίωσε: «Πράγματι, 4-3-3 είναι το σύστημα μας. Είναι το πρώτο παιχνίδι που αγωνιστήκαμε έτσι. Σίγουρα γίνονται μέσα στο ματς εσωτερικές αλλαγές, αλλά αυτός ήταν ο σχηματισμός στο ματς με την ΑΕΚ. Και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι δούλεψε καλά».

Ο Γιώργος Κόλτσης πρόσθεσε: «Εμείς με τον προπονητή καθημερινά στην προπόνηση δίνουμε σημασία στην ταχύτητα στο παιχνίδι. Θέλει επίσης ποιότητα στις μεταβιβάσεις. Στόχος και να έχουμε αποτελέσματα και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Δεν είναι στόχος να σωθούμε αλλά να πάμε όσο πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Μόλις τελειώνει ένα ματς, η προσοχή μας στρέφεται αμέσως στο επόμενο. Δεν θέλω να μιλήσω για πλέι οφ, αυτό που ξέρω είναι ότι ξεκινήσαμε πολύ καλά και με επιτυχία. Επίσης, έγινε πολύ καλή προσπάθεια από την διοίκηση, ενισχύθηκε η ομάδα και ήρθαν πολλοί ποδοσφαιριστές. Πρέπει όμως να έρθει και ο κόσμος της ομάδας. Να έρθουν στο γήπεδο και να αγοράσουν και διαρκείας».

Σε ερώτημα ποια είναι η σκηνή που δεν θα ξεχάσει από το ΟΑΚΑ, ανέφερε: «Η μεγάλη επιτυχία, πώς όλοι μαζί πανηγυρίζαμε τα γκολ και εμείς στον πάγκο και στα αποδυτήρια. Πολύ καλό κλίμα». Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για το βίντεο με το Bella Ciao στα αποδυτήρια της ομάδας, αποκάλυψε: «Και αυτό είναι ένα επίτευγμα του προπονητή. Εχει βάλει τη μουσική στην καθημερινότητα των αποδυτηρίων. Θεωρεί ότι βοηθά και την ψυχολογία και δημιουργεί καλό κλίμα στα αποδυτήρια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κόλτσης δέχθηκε και το ρητορικό ερώτημα σχετικά με τις φήμες σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης, αλλά αμέσως ο Δημήτρης Μαλισιώβας έσπευσε να τον βγάλει από την δύσκολη θέση διευκρινίζοντας ότι δεν χρειάζεται προφανώς να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα που δεν εμπίπτει άλλωστε και στην αρμοδιότητα του βοηθού προπονητή της Ξάνθης…