Αφιέρωμα στην διεθνούς φήμης ισπανική εφημερίδα «As» έγινε η τεράστια νίκη της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ!

Άκρως κολακευτικά ήταν τα σχόλια που απέσπασε η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ, ακόμα και στον διεθνή τύπο. Αποκορύφωμα, ήταν το αφιέρωμα που έκανε η ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας «As» με θέμα την νίκη της Ξάνθης στην έδρα της ΑΕΚ, δίνοντας μάλιστα τον τίτλο: «Ο Κίκο Ραμίρεθ κατέκτησε το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας», εξυμνώντας με αυτόν τον τρόπο, τον Ισπανό προπονητή του ΑΟΞ.

Αναλυτικά μέσα στο άρθρο αναφέρουν τα εξής:

«Μετά από 50 χρόνια ιστορίας της στην Α! Εθνική ο Κίκο Ραμίρεθ στο πρώτο του παιχνίδι ως επικεφαλής της Ξάνθης κατόρθωσε κάτι που ο σύλλογος δεν είχε καταφέρει ποτέ»

«Η Ελληνική περιπέτεια μόλις έχει ξεκινήσει αλλά ο Κίκο Ραμίρεθ πέτυχε κάτι που οι οπαδοί της Ξάνθης δύσκολα θα ξεχάσουν. Ο Ισπανός προπονητής χρειάστηκε μόνο έναν αγώνα για να γράψει το όνομα του στην ιστορία του συλλόγου καθώς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος νίκησε για πρώτη φορά την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο μετά από τριάντα χρόνια ιστορίας στην Α! Εθνική»

«Στα πενήντα χρόνια ιστορίας της η ομάδα είχε κερδίσει πέντε φορές την ΑΕΚ αλλά όλες στην έδρα της. Έτσι «έσπασε» ένα μεγάλο εμπόδιο και νικήθηκε μια παραδοσιακή δύναμη του πρωταθλήματος που μέχρι πρότινος είχε τον επίσης Ισπανό Χιμένεθ στον πάγκο της»

«Η ευστοχία του Βραζιλιάνου Αμορίμ και του Ουρουγουανού Μπαριέντος έφερε το ματς στο 0-2 με την ομάδα του Ραμίρεθ να έχει ως τερματοφύλακα έναν πρώην παίκτη της Ρεάλ, τον Κάρλος Αμπάντ. Η ΑΕΚ μείωσε στο τέλος αλλά ήταν ήδη αργά»

«Στο τέλος ο Ραμίρεθ αναφέρθηκε στο γεγονός πώς η ομάδα έχει ως στόχο το…παιχνίδι με παιχνίδι και κρατάνε χαμηλό «καλάθι».»