Λύγισε στα πέναλτι ο Ορφέας αφού πρώτα ισοφάρισε στο 120′ με παίκτη λιγότερο τον Πανσερραϊκό

Με μοιραίους τους Μακράκη που έστειλε άουτ το τελευταίο πέναλτι και λίγο νωρίτερα τον Σουκρη Ογλου, που είχε ωστόσο στείλει το ματς στα πέναλτι ισοφαρίζοντας στο 120′, ο Ορφέας Ξάνθης λύγισε από τον Πανσερραϊκό και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε δύο φορές αλλά ο Ορφέας ισοφάρισε αντίστοιχες, μια στην κανονική διάρκεια και μια στην παράταση. Έτσι το ματς που θα μπορούσε να είναι ένα καλό σενάριο για ταινίες θρίλερ οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου επίσης μετά από συγκλονιστική εξέλιξη τελικά οι γηπεδούχοι πήραν την πρόκριση αν και ήταν πίσω στο σκορ μέχρι τα μισά της διαδικασίας.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους γηπεδουχους δύο …φιλαράκια (κάνουν καλή παρέα και εκτός γηπέδου): ο περσινός πρώτος σκόρερ του Πανσερραϊκού Γιώργος Παπαβασιλείου που πέτυχε και τα δύο γκολ των Σερραίων σε κανονική διάρκεια και παράταση και ο 18χρονος τερματοφύλακας Χρήστος Γιαννακίδης που απέκρουσε το τρίτο πέναλτι των φιλοξενούμενων. Πάντως η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή κέρδισε τις εντυπώσεις αφού παρουσίασε ένα καλοδουλεμένο σύνολο με παίκτες ψυχωμένους, φιλόδοξους και αποφασισμένους να κάνουν την έκπληξη και να γράψουν ιστορία αν κατάφερναν να αποκλείσουν έναν σύλλογο σαν τον Πανσερραϊκό.

Στο 38′ ο Γιώργος Παπαβασιλείου έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 53′ οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν αδράνειας της άμυνας των γηπεδούχων και με τον Κώστα Ξαντινίδη ισοφάρισαν σε 1-1. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του 90λεπτου και το ματς οδηγήθηκε στον εξτρά χρόνο της παράτασης.

Στο 7ο λεπτο της παράτασης ο Ορφέας Ξάνθης έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Χιντ Ιμέρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 116′ ο Μετά από σέντρα του Κασμερίδη από τα αριστερά, ο Γιώργος Παπαβασιλείου με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έδωσε νέο προβάδισμα στα «λιοντάρια». Ωστόσο στο 120′ ο Σουκρήογλου εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας του Πανσερραϊκού και με σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 2-2 κι έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Αναφορικά με την σειρά των πέναλτι, πρώτος βάρεσε ο Παπαβασιλείου που είχε σκοραρει και τα δυο γκολ του Πανσερραϊκού αλλά απέκρουσε ο Ψυχουδάκης δίνοντας από το ξεκίνημα προβάδισμα στον Ορφέα. Ο Κατρανίτσας έκανε το 0-1. Ο Ψάλτης ισοφάρισε σε 1-1 αλλά αμέσως ο Καραγκιόζης έκανε το 1-2 μετά από δυο εκτελέσεις. Ο Γκούρτσας ευστόχησε για να κάνει το 2-2 αλλά αμέσως μετά ο Σουκρήογλου που είχε στείλει το ματς στα πέναλτι δεν μπόρεσε να σκοράρει αφού απέκρουσε ο Γιαννακίδης και έτσι είχαμε ισοπαλία μετά από τρεις εκτελέσεις.

Στην τέταρτη εκτέλεση για τον Πανσερραϊκό ο Ομπόσου έκανε το 3-2 και αμέσως μετά ο Χαλήλ Ιμπράμ ευστόχησε και αυτός και ισοφάρισε σε 3-3. Στην πέμπτη εκτέλεση για τους γηπεδούχους ευστόχησε ο Ζέρης κάνοντας το 4-3 και στο τελευταίο πέναλτι ο Ηλίας Μακράκης έστειλε την μπάλα άουτ και είδε τους παίκτες του Πανσερραϊκού να γίνονται ενα κουβάρι πανηγυρίζοντας μια δυσκολη πρόκριση.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Γιαννακίδης, Μπάσδας, Αποστολόπουλος, Κασμερίδης, Πολύζος, Τριανταφύλλου (87′ Ζιώγας), Σαρέγκος (46′ Ομπόσου), Ψάλτης, Πέτρου (65′ Ζέρης), Παπαβασιλείου, Γκούρτσας.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ψυχουδάκης, Τζαμπάζ Χαλίλ, Κατρανίτσας, Σουκρήογλου, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Χαλίλ Ιμπράμ, Χασάνογλου, Ξαντινίδης (89 Καραγκιόζης), Χιντ Ιμέρ, Βρίγκος (46 Κουκουρίγκος)