Κύπελλο Ελλάδος: Νεανικός αλλά διάτρητος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχασε 7-0 από τον Αετό Ορφανού

Ενας νεανικός και αλλαγμένος πλήρως σε σχέση Εθνικός Αλεξανδρούπολης γνώρισε βαριά ήττα με 7-0 από τον Αετό Ορφανού στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μοιραία αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης, σε έναν αγώνα όπου μόλις 50 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο “Μαρίνος Δαστερίδης” της Καππαδοκίας για να δουν από κοντά ένα ούτως ή άλλωστε ιστορικό παιχνίδι, καθώς ο Εθνικός επέστρεψε στην δεύτερη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση μετά από δύο ολόκληρες δεκαετίες.

Ο αγώνας δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική αφού πριν καν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι είχαν πετύχει σκορ ασφαλείας. Μόλις στο 5′ είχαμε σέντρα στην περιοχή από τον Κάμπατζη, κεφαλιά από τον Φουστέρη και 0-1. Πέντε λεπτά μετά ο αρχηγός του Αετού Ορφανού επίσης με κεφαλιά νικά και πάλι τον Τσαμπάζη και διπλασιάζει πολύ γρήγορα τα τέρματα της ομάδας του! Και στο 13′ ο Τσιλόγλου με κρέμασμα μετά από μπαλιά σε τρύπα της άμυνας του Εθνικού έγραψε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο το Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Αετός Ορφανού 0-3!

Το ημίχρονο θα έληγε με το σκορ στο 0-4 αφου τρια λεπτά πριν την ολοκλήρωσή του είχαμε μπαλιά του Δουμάνη μετά από ωραία προσωπική ενέργεια, και σουτ του Φουστέρη για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς. Ωστόσο πριν συμπληρωθεί δεκάλεπτο και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αετός θα πετύχαινε και πέμπτο γκολ με τον Τσιλόγλου να εκμεταλλεύεται μια σέντρα από αριστερά και με πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. 

Ο Κάμπαζης στο 63′ διαμόρφωσε το 6-0 και κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν ρυθμό. Η υπόλοιπη μισή ώρα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και λίγο πριν το 90′ απλά ο Σαββατιανός πρόσθεσε το όνομά του στην λίστα των σκόρερς για το τελικό Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Αετός Ορφανού 0-7! Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Κακουλίδης, με βοηθούς Δημητριάδη και Καρακασίδη της ΕΠΣ Θράκης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Τσαμπάζης, Σακαλάκης, Βρίζας, Αμπράσης, Τσαχιρίδης, Χαριτίδης, Τζιαμπαζάκης, Κεσσάτης, Λυμτσιούλης, Μπούρντιν, Μπράχο.

ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ: Κυφωνίδης, Βουζουλίδης, Κωνσταντινίδης, Παυλίδης, Καραγιαννίδης, Ελέζι, Φουστέρης, Τσιλόγλου, Δουμάνης, Πάνα