Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Λατινικής Αμερικής ο «Ορεστιαδίτης» Ιάσων Πιπίνης

Σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Λατινικής Αμερικής αναλαμβάνει ένας “δικός μας”, ο δημοσιογράφος Ιάσονας Πιπίνης, που είναι παντρεμένος με Ορεστιαδίτισσα, έρχεται συχνά στον Έβρο και έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια πολλά ρεπορτάζ αναδεικνύοντας θέματα του.

Ο Ελληνο-Περουβιανός δημοσιογράφος, είναι ανιψιός του πρώην προέδρου του Περού, Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο (1968-1975), ο οποίος υπήρξε σύμμαχος του Φιντέλ Κάστρο και του Σαλβαδόρ Αλιέντε τη δεκαετία του 1970 στη Λατινική Αμερική, αλλά και μέντορας του Ούγο Τσάβες.

Παντρεμένος με την Αναστασία Καραπατσιά από την Ορεστιάδα, έχει παρουσιάσει βιβλία του και στην πόλη του Έβρου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Σύγχρονες Λατινοαμερικάνικες Σπουδές του πανεπιστημίου Complutense της Ισπανίας και πτυχιούχος ισπανικής Φιλολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Έχει γράψει τρία βιβλία για την πολιτική ιστορία της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ των οποίων το «Βενεζουέλα. Από τον Τσάβες στον Μαδούρο», που κυκλοφορούν όλα από τις εκδόσεις Κέδρος.
Έχει σκηνοθετήσει και τρία ντοκιμαντέρ για τη Λατινική Αμερική, ενώ συνεργάστηκε ως ανταποκριτής με μεγάλα ισπανόφωνα μέσα ενημέρωσης, όπως το TVE, το Telesur και το HispanTV. Έχει πραγματοποιήσει δημοσιογραφικές αποστολές σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως Βενεζουέλα Κολομβία, Περού, Κούβα, Παναμά, Κόστα Ρίκα και Βολιβία.

Έχει πάρει συνεντεύξεις από λατινοαμερικανούς ηγέτες, όπως ο Ούγο Τσάβες και ο Έβο Μοράλες. Εργάστηκε για 18 χρόνια ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ενώ εργάστηκε επίσης στον ΣΚΑΙ και στον Ελεύθερο Τύπο.

Πηγή: https://www.evros-news.gr