Ευρωβόλεϊ 2019: Είδαν στη Θράκη το Τουρκία – Ελλάδα από το… TRT καθώς δεν το μετέδωσε η ΕΡΤ

Η ΕΡΤ δεν εξασφάλισε ποτέ τελικά τα τηλεοπτικά δικαιώματα της πρεμιέρας της Εθνικής Ομάδας Γυναικών με την Τουρκία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βόλεϊ που διεξάγεται στην Άγκυρα και έτσι στην Θράκη, που είναι από τις περιοχές της Ελλάδας που αγαπάνε το βόλεϊ περισσότερο συγκριτικά με άλλες της χώρας, η λύση που βρήκαν οι φίλοι του βόλεϊ ήταν μέσω… TRT.

Το αθλητικό κανάλι της κρατικής τουρκικής τηλεόρασης μετέδωσε απευθείας το κανάλι και όσοι διέθεταν δορυφορικά πιάτα (που στην Θράκη δεν είναι και λίγα λόγω μειονότητας), τα συντόνισαν στον TRT για να δούνε τον αγώνα – θυμίζοντας παλιές εποχές που το σήμα της ΕΡΤ δεν έφτανε σε ορισμένες περιοχές της Θράκης και αναγκάζονταν οι κάτοικοι να δούνε σημαντικά γεγονότα όπως αγώνες Μουντιάλ ή Ολυμπιακούς από την τουρκική η την βουλγαρική τηλεόραση.

Βέβαια, οι πιο εξελιγμένοι ειχαν την δυνατότητα να αναζητήσουν live streaming στο διαδίκτυο. Η ουσία είναι ότι το παιχνίδι δεν μεταδόθηκε από ελληνικό κανάλι. Για την ιστορια, η Εθνική πάλεψε ουσιαστικά μόνο στο πρωτο σετ, το οποιο και έχασε με 25-21. Στο δεύτερο λύγισε με 25-18 και στο τρίτο, με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή της, είχαμε ολοκληρωτική κατάρρευση με 25-8. Το γήπεδο ήταν γεμάτο από 7.000 τούρκους οπαδούς. Πλέον αποκτά χαρακτήρα πρόωρου τελικού το ματς του Σαββάτου με την Γαλλία που έκανε την έκπληξη και νίκησε την Βουλγαρία.