Παρολίγον «σοκ» από ΕΕΑ! Κατά πλειοψηφία αλλά όχι ομόφωνα το πιστοποιητικό της ΠΑΕ Ξάνθη!!!

Επτά ομάδες της Super League εξασφάλισαν την απαιτούμενη άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με αποτέλεσμα πλέον να διαθέτουν και οι 14 και να ξεκινά η διοργάνωση χωρίς… παρατράγουδα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΕΑ, πιστοποιητικό έλαβαν οι ΠΑΕ Αρης, Βόλος, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Πανιώνιος, Ατρόμητος και Ξάνθη. Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, ενώ για τις πέντε πρώτες η απόφαση ήταν ομόφωνη, η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό κατά πλειοψηφία στις ΠΑΕ Ατρόμητος και Ξάνθη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπήρξε μειοψηφία από μέλη της ΕΕΑ που έκριναν ότι η ομάδα της Θράκης και η ομάδα του Περιστερίου δεν έπρεπε να λάβουν πιστοποιητικό, κάτι που προκαλεί έκπληξη καθώς ποτέ δεν είχαν στο παρελθόν τέτοιου είδους προβλήματα. Εχει αξία να γνωστοποιηθεί το σκεπτικό της μειοψηφίας αλλά και ποια ήταν τα μέλη της ΕΕΑ που μειοψήφισαν.

Έστω και έτσι πάντως, έλαβαν πιστοποιητικό και οι 14 ομάδες του πρωταθλήματος της Super League 1. Στις 12 Αυγούστου, η Επιτροπή είχε χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής και στις πρώτες επτά ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας, δηλαδή τις ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Λαμία, Λάρισα, Παναθηναϊκό, Παναιτωλικός και ΠΑΟΚ. Οι αποφάσεις για όλες αυτές τις ΠΑΕ ήταν ομόφωνες.