Νέο κλειστό στη Νέα Βύσσα και κατασκευή των γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό

Κάτι όμορφο και σημαντικό συμβαίνει στην περιοχή της Νέας Βύσσας και συγκεκριμένα στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο.

Οι δύο δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποκτούν νέο «αέρα» και σίγουρα και πολλά παραπάνω, με την δωρεά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Μαζί για το Παιδί».

Πρόκειται για έναν οργανισμό με αποστολή του την βελτίωση των συνθηκών και ποιότητας ζωής των παιδιών, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναβάθμιση των υποδομών εκπαίδευσης σε παραμεθόριες περιοχές.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Δημοτική Αρχή Ορεστιάδας κατέθεσε αίτημα χρηματοδότησης περιγράφοντας σε συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου τις προς κάλυψη ανάγκες.

«Ζήτησαν την καταγραφή των αναγκών σε κάθε απομακρυσμένο/ παραμεθόριο σχολείο και σε συνεργασία με τους Διευθυντές τις αποστείλαμε και αργότερα εγκρίθηκαν. Η οργάνωση θα καλύψει το σύνολο των αναγκών, κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Οι παρεμβάσεις είναι λειτουργικού και αισθητικού χαρακτήρα και προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές», επισημαίνει στο pameevro η Αναστασία Μαρασλή που χειρίστηκε εξαρχής το ζήτημα εκ μέρους των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ορεστιάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το πέρας των εργασιών τόσο το Δημοτικό όσο και το Νηπιαγωγείο θα είναι «αγνώριστα» και σαν καινούργια! «Πρόκειται για μια μεγάλη γκάμα παρεμβάσεων και στα δύο σχολεία. Θα γίνει αναδιαμόρφωση του χώρου στο Δημοτικό και από 6 αίθουσες που είχαμε, από τη νέα σχολική χρονιά θα έχουμε 10. Στο Νηπιαγωγείο έγινε στεγανοποίηση του κτηρίου, συντήρηση και μόνωση», εξηγεί ο δάσκαλος του σχολείου Σαράντης Σαραντίδης.

Οι παρεμβάσεις είναι τόσο εξωτερικού όσο και εσωτερικού χώρου και περιλαμβάνουν:

  • Αναδιαμόρφωση των αθλητικών εγκαταστάσεων εξωτερικά με την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ
  • Νέα βιβλιοθήκη που θα εξοπλιστεί με 300 νέους τίτλους βιβλίων
  • Αντικατάσταση του εσωτερικού φωτισμού με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED
  • Προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού
  • Προμήθεια εκπαιδευτικού λογισμικού, παιχνιδιών και ρομποτικής

«Οι εξωτερικές παρεμβάσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και όλα αναμένεται να είναι στη θέση τους τη νέα σχολική χρονιά, στην αρχή της οποίας θα μας επισκεφθούν και οι δωρητές για τα εγκαίνια. Το σχολείο μας απέκτησε νέα ζωή και ελπίζω αυτό να είναι αρκετό για να κρατήσει τα παιδιά μας εδώ και να μην τα στέλνουν οι γονείς σε άλλα κεντρικά σχολεία. Το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο της Νέας Βύσσας έγιναν πια κολλέγια!», καταλήγει ο Σαράντης Σαραντίδης.

Να σημειωθεί πως στην πίσω πλευρά του σχολείου κατασκευάζεται από το Δήμο Ορεστιάδας και κλειστό γυμναστήριο που θα λειτουργεί και ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, καταλήγει το σχετικό ρεπορτάζ.