Κύπελλο Ελλάδος: Αναβολή με απόφαση Γαβριηλίδη στους αγώνες Καλαμάτας και Αιολικού λόγω… Νέστου

Tην Παρασκευή (23/8) θα συνεδριάσει τελικά η ΕΠΟ για τις κενές θέσεις στην Football League.

Μολονότι η σύσκεψη της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη (20/8), αυτή αναβλήθηκε για λόγους μη απαρτίας και συγκεκριμένα μη δυνατότητας συμμετοχής του προέδρου Ψαρόπουλου, και θα διεξαχθεί την προσεχή Παρασκευή.

Ως γνωστόν ο Νέστος Χρυσούπολης παραιτήθηκε από την άνοδο και την θέση του, από την στιγμή που παραμένει στην Γ’ Εθνική, αναμένεται να πάρει η Καλαμάτα και όπως όλα δείχνουν μαζί με την Νίκη Βόλου θα καλύψουν τα δύο κενά στη Football League.

Μέχρι πάντως να παρθεί η τελική απάντηση, η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, ανέβαλε το παιχνίδι ανάμεσα στην Καλαμάτα και τον Ατρόμητο Πατρών για την πρώτη φάση του κυπέλλου που είχε προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή 25 Αυγούστου.

Μαζί με το παιχνίδι της Καλαμάτας αναβλήθηκε για τον ίδιο λόγο και αυτό ανάμεσα στον Πανσαμιακό και τον Aιολικό. Βλέπετε πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει η κατηγορία που  θα αγωνίζονται η ομάδα της Μεσσηνίας και της Μυτιλίνης τη νέα περιοδο.

Βάσει της προκήρυξης του Κυπέλλου, οι επαγγελματικές ομάδες που αγωνίζονται στην Football League δεν αγωνίζονται στην Α’ Φάση αλλά μπαίνουν πιο μετά στην κλήρωση. Έτσι οι αγώνες θα είναι άκυροι και ενδεχομένως θα δημιουργηθεί ζήτημα, αν αγωνιστούν ομάδες που αποδειχθεί στην πορεία ότι ανήκουν τελικά στη Football League.

Ο Μάνος Γαβριηλίδης και η Επιτροπή του, θέλοντας να προλάβουν καταστάσεις, αποφάσισαν την αναβολή. Λογικά μετά την απόφαση της Παρασκευής, ο αγώνας της Καλαμάτας θα ματαιωθεί και ο Ατρόμητος Πατρών θα περάσει μπάι στην επόμενη φάση, ενώ εκείνος ανάμεσα στις ομάδες του Αιγαίου θα διεξαχθεί πιθανότατα μέσα στην προσεχή εβδομάδα. Εκτός και αν έχουμε κάποιες άλλες εκπλήξεις στην συνεδρίαση της ΕΠΟ την Παρασκευή…