Δεν χρησιμοποίησε ούτε έναν Θρακιώτη ο Ανδρεόπουλος στο πρώτο φιλικό της Εθνικής ενόψει Ευρωβόλεϊ

Στο πρώτο της φιλικό αγώνα πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Εθνική Ανδρών ηττήθηκε από την Σλοβενία με 3-1 σετ στο Ρέντη. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν χρησιμοποίησε κανέναν από τους 5 Θρακιώτες.

Ύστερα από ένα μήνα σκληρής προετοιμασίας οι διεθνείς είχαν την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο όπως η Σλοβενία.

Ο αγώνας έληξε με ήττα με 3-1 (25-18, 21-25, 24-26, 20-25), με κορυφαίους για την ελληνικη ομάσ τους Πρωτοψάλτη με 16 πόντους και τον Φιλίποφ, οι οποίοι και δεν αντικαταστάθηκαν καθόλου από τον Έλληνα προπονητή.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τα δύο πρώτα σετ, ενώ στο τρίτο η Εθνική ήταν μπροστά συνεχώς και είχε το πρώτο σετ μπολ (24-23). Η Σλοβενία αντέδρασε και με δύο κόντρα επιθέσεις διαμόρφωσε το 26-24. Στο τέταρτο σετ, οι Σλοβένοι ξεκίνησαν με τρία μπλοκ και πήραν διαφορά ασφαλείας την οποία και κράτησαν ως το τέλος για το 3-1 σετ με 25-20.

Στα αξιοσημείωτα πάντως του αγώνα ηταν η μη χρησιμοποίηση των 5 Θρακιωτών παιχτών (καθώς ο έκτος Τζούριτς αποχώρησε). Άγνωστο παραμένει αν η μη χρησιμοποίηση Κουμεντάκη, Δαλακούρα, Δαρίδη, Κασαμπαλή και Μούχλια σημαίνει ότι δεν υπολογίζονται από τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο.

Αυτό ενδεχομένως θα φανεί από τα επόμενα φιλικά. Επόμενο φιλικό αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή για την Εθνική μας, πάντα ενάντια στην Σλοβενία και πάντα στο κλειστό του Ρέντη.