Συναντήθηκαν οι «παλιοί» του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Συναντήθηκε η ομάδα του 1970 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με την ευκαιρία της ταυτόχρονης παρουσίας σχεδόν όλων των συντελεστών εκείνης της μεγάλης ομάδας.

Με κείμενο στο προσωπικό του προφίλ ο Μάκης Δημητριάδης αναφέρθηκε στην συνάντηση των “παλιών” του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και της ομάδας του ’70 που ανέβηκε για πρώτη φορά στην 1η κατηγορία.

Το κείμενο του Μάκη Δημητριάδη:

Κάθε καλοκαίρι οι παλιά ομάδα του Εθνικού συναντιέται με την ευκαιρία της επιστροφής του σπουδαίου επιστήμονα και δοξασμένου παλαίμαχου αθλητή Βόλεϊ του Εθνικού, Απόστολου Τέντε, στη γενέτηρά του, την Αλεξανδρούπολη, για τις καλοκαιρινές του διακοπές.
Ο Τόλης, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, μετά από πολλά χρόνια προσφοράς στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, τα τελευταία χρόνια προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του ως Διευθυντής χειρούργος ιατρός στο Metropolitan Hospital στην Αθήνα.
Υπήρξε από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου του Εθνικού στην Α΄Εθνική κατηγορία το 1970 και στην συνέχεια ένας εξαιρετικός παίκτης και χαρακτήρας που στήριξε την ομάδα στη πετυχημένη πορεία της στη μεγάλη κατηγορία.

Πρότυπο αθλητή, επιστήμονα και πάνω από όλα Ανθρώπου που ενέπνευσε με το παράδειγμά του όλη τη λαμπρή γενιά των αθλητών Βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους με τη σπουδαία πορεία στη ζωή του.
Στη φετινή μας συνάντηση είχαμε τη μεγάλη χαρά να έχουμε κοντά μας τον εξαιρετικό παλαίμαχο και συμπαίκτη του Τόλη την δεκαετία του ’70, τον αγαπητό μας Κώστα Γερακόπουλο, που ζει στην Αθήνα και επισκέπτεται ανελλιπώς την Αλεξανδρούπολη κάθε καλοκαίρι. 
Η βραδιά ήταν φανταστική με εύθυμες αναμνήσεις και αναφορές στα παλιά ωραία χρόνια που ζήσαμε με την ομάδα. Θυμηθήκαμε, γελάσαμε και βρεθήκαμε ακόμη πιο κοντά με πρωταγωνιστή τον 82χρονο αγαπημένο προπονητή μας, τον μεγάλο Γιώργο Φουτζιτζίδη, που κατέπληξε την παρέα με τη διαύγεια πνεύματος που διαθέτει, τις λεπτομερέστατες αναφορές του στα γεγονότα τις εποχής εκείνης αλλά και το πόσο ενημερωμένος παραμένει για όλα τα σύγχρονα αθλητικά γεγονότα
.

Την παρέα με τον Τόλη Τέντε, τον Κώστα Γερακόπουλο και τον Γιώργο Φουτζιτζίδη, συμπλήρωσαν ο Πέτρος Αρχοντίδης, ο Γιάννης Χρηστουηλίας, ο Δημήτρης Αγγελίδης, ο Βασίλης Παπαχρήστου, ο Κούλης Μαρίνος, ο Θανάσης Κασαμπαλής και ο Μάκης Δημητριάδης ενώ δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν οι παλαίμαχοι που βρίσκονται αυτές τις ημέρες εκτός πόλης.

Υ.Γ. Η αγωνιστική φωτογραφία με τον Τόλη Τέντε στη σύνθεση του Εθνικού, είναι πριν από τον αγώνα Εθνικού-Παναθηναϊκού, στις 28-11-1971 στο ένδοξο ανοιχτό γήπεδο Βόλεϊ στο ‘Φώτης Κοσμάς’. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κόσμος την εποχή εκείνη κατέκλυζε το γήπεδο και όπως φαίνεται στη φωτογραφία δεν έβρισκε να καθίσει!!!