Εθελοντές από την Ξάνθη ανακαινίζουν σχολείο στην Κένυα

Το ιδιαίτερα σημαντικό ανθρωπιστικό έργο της Μητρόπολης του Ναϊρόμπι, στην Κένυα, αποφάσισε να ενισχύσει μια ομάδα εθελοντών, στην οποία μάλιστα συμμετέχει και ένα ζευγάρι από την Ξάνθη.

Η Ιερά Μητρόπολη Ναϊρόμπι δραστηριοποιείται έντονα επί σειρά ετών στην περιοχή, διατηρώντας σχολεία, κολέγια, Ιερατική Σχολή, ιατρικό κέντρο, ορφανοτροφεία και άλλες δομές, καλύπτοντας τις ανάγκες των παιδιών της περιοχής για τροφή και εκπαίδευση.

Πρόκειται για ένα εξόχως σημαντικό έργο, το οποίο στηρίζεται σε δωρεές και χορηγίες. Μέσω των δράσεων της Μητρόπολης και του Μητροπολίτη κ. Μακαρίου, εκατοντάδες παιδιά στην περιοχή έχουν σήμερα πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Οι δομές της Μητρόπολης παρέχεται πρωινό και γεύμα στα παιδιά, τα οποία ως επί το πλείστον ζουν υπό άθλιες συνθήκες χωρίς καν να έχουν φαγητό στο σπίτι. Παράλληλα, προσφέρονται ιατρικές υπηρεσίες καθώς και υποστήριξη στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Η ομάδα των εθελοντών που επέλεξε φέτος να βρεθεί στην περιοχή Riruta θα συνδράμει στην ανακαίνιση ενός δημοτικού σχολείου που φιλοξενεί 350 παιδιά από την ευρύτερη περιοχή.

Το ανθρωπιστικό έργο της Μητρόπολης στην περιοχή είναι ιδιαίτερα αξιέπαινο μιας και παρέχει μεταξύ άλλων δύο από τα πιο σημαντικά αγαθά, το φαγητό και τη γνώση, σε εκατοντάδες παιδιά θέτοντας έτσι τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Πηγή: https://panafrikaniki.com