Super League: Τρύπια άμυνα – ανύπαρκτη επίθεση του ΑΟΞ στην πρόβα τζενεράλε με ΠΑΟ

xanthi panathinaikos oaka

Απογοητευτική η εμφάνιση του ΑΟΞ στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της έναρξης της σεζόν, στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και ήττα με 3-0.

Η Θρακιώτικη ομάδα σε αντίθεση με τα προηγούμενα φιλικά επι Βουλγαρικού, αλλά και Ελληνικού εδάφους, στην πρόβα τζενεράλε με τον πιο δυνατό αντίπαλο στα φετινά φιλικά της, παρουσιάστηκε ανέτοιμη να κοντράρει τους πράσινους.

Χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος στα στατιστικά στοιχεία που έδειξε η τηλεόραση της Nova, η ομάδα της Ξάνθης δεν είχε καμία τελική, ενώ το σκορ ήταν ήδη στο 2-0 χάρη στα τέρματα του Μακέντα και του Κολοβού στο 37′ και 41′ αντίστοιχα.

Οι πράσινοι έφτασαν και στο 3-0 στη πρώτη τους αξιόλογη στιγμή στο δεύτερο μέρος όταν ο Ζαχίντ με ωραία κάθετη βρήκε τον Μακέντα με τον Ιταλό στράικερ να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Αμπάντ και με πλασέ να κάνει τρία τα τέρματα της ομάδας του και δύο τα δικά του.

Στο 57’ η Ξάνθη πήγε να μειώσει σε 3-1 με τον Ρενέλα να εκμεταλλεύεται το λάθος του Κολοβέτσιου, όμως βρισκόμενος από πλάγια αριστερά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι Θρακιώτες απείλησαν εκ νέου και στπ 80’ με το ωραίο σουτ του νεοαποκτηθέντα Εντουάρντο να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κότσαρη. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης (61’ Κότσαρης), Γιόχανσον (46’ Αποστολάκης), Ινσούα (46’ Ζαγαρίτης), Πούγγουρας (46’ Μαυρομμάτης), Νούνες (46’ Κολοβέτσιος), Κουρμπέλης (61’ Θεοχάρης), Δώνης (61’ Αλεξανδρόπουλος), Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (46’ Μολό), Κολοβός (61’ Καμπετσής), Μακέντα (61’ Βέργος).

ΞΑΝΘΗ (Kίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Καρασαλίδης, Λισγάρας (46’ Ρενέλα), Μαλεζάς, Μπαξεβανίδης (75’ Ντίρεσταμ), Ντουρίτσκοβιτς (69’ Ντε Λούκας), Σόσα, Κοβάσεβιτς, Τερκί (69’ Μπαριέντος), Φοσέ (54’ Τεξέιρα), Στάρτζεον (60’ Ντε Αμορίμ).