Πέθανε πρόωρα και ξαφνικά ο Εβρίτης πρώην παίκτης Ηρακλή και Πανσερραϊκού Μιχάλης Γαλατίδης

Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο Εβρίτης στην καταγωγή παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μιχάλης Γαλατίδης, μόλις στα 64 χρόνια του, λόγω θρόμβωσης, ενώ της απώλειάς του προηγήθηκε σύντομη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο Γαλατίδης ήταν – μεταξύ άλλων – μέλος εκείνης της ομάδας του Ηρακλή τη δεκαετία του ’80 που είχε παίξει πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο, έχοντας στις τάξεις της και τον Βασίλη Χατζηπαναγή.

Ο θρυλικός «Απάτσι» του Ηρακλή (την περίοδο 1981-85), ο πάλαι ποτέ σκληροτράχηλος αμυντικός του γηραιού, είχε στην συνέχεια περάσει και από τον Πανσερραϊκό με σημαντική καριέρα (1985-86 και 1987-88).

Γεννήθηκε στον Λαγό του Δήμου Διδυμοτείχου, επάνω στα ελληνοτυρκικά σύνορα, το 1956. Ηταν από τα μεγάλα ονόματα του Εβρίτικου ποδοσφαίρου τη δεκαετία του ’80.

Οι διοικήσεις και των δυο ΠΑΕ εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους γα την απώλεια. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/8 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στον Άγιο Παντελεήμονα Πολίχνης (κοιμητήρια Ευόσμου).

Η ανακοίνωση του Πανσερραϊκού αναφέρει:

Απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών ο παλιός άσος του Πανσερραϊκού Μιχάλης Γαλατίδης. Ευχόμαστε ολόψυχα συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους.

Γεννημένος τον Απρίλιο του 1956 στον Λαγό, ένα χωριό του Έβρου, έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης και μετά τον τοπικό Φοίνικα έπαιξε στον Ηρακλή.

Στις αρχές του 1985 αποκτήθηκε από τον Πανσερραϊκό. Στις 4,5 σεζόν που παρέμεινε στα “λιοντάρια” μέτρησε 120 συμμετοχές και τρία τέρματα.

Πανηγύρισε με την ομάδα μας τρεις ανόδους από τη Β’ στην Α’ Εθνική, το 1985, το 1987 και το 1989.