Χωρίς Κάρτα Υγείας οι μισές ερασιτεχνικές ομάδες μια εβδομάδα πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν

Τι και αν έγινε νόμος του κράτους, τι και αν δόθηκαν παρατάσεις και έγιναν συστάσεις σε ομάδες και ποδοσφαιριστές.

Το πολύ σοβαρό θέμα της κάρτας υγείας των ποδοσφαιριστών είναι επίκαιρο όσο ποτέ!

Υπενθυμίζεται ότι όπως υπενθύμισε το ThrakiSportS, από 1 Αυγούστου ΟΛΟΙ οι ποδοσφαιριστές θα έπρεπε να έχουν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και να προσκομίσουν στις ομάδες τους την κάρτα υγείας αθλητή! Διαφορετικά δεν έχουν δικαίωμα ούτε καν να μετέχουν στις προπονήσεις των ομάδων τους και πολύ περισσότερο στους αγώνες.

Πόσοι όμως από αυτούς έκαναν πράξη την υποχρέωση; Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από 1/8 έως και 14/8 με δειγματοληπτικό έλεγχο από τις 4 ιδρυτικές ενώσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Γιάννης Μαυρόπουλος του pamempala, «μεταξύ αρκετών  ομάδων της ΕΠΣ Μακεδονίας, ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, ΕΠΣ Δυτική Αττικής και ΕΠΣ Πειραιά  τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από τραγικά».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «ούτε οι μισές από αυτές που ερωτήθηκαν δεν έχουν στα χέρια τους το σύνολο των καρτών υγείας αθλητή! Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως πολλοί από τους ποδοσφαιριστές δεν έχουν καν το δικαίωμα να προπονούνται έστω και στην περίοδο της προετοιμασίας!».

Το δημοσίευμα προσθέτει: «Αλήθεια που βρίσκονται τούτη την ώρα οι κρατικοί μηχανισμοί  (εάν υπάρχουν) για να ελέγξουν την ορθή εφαρμογή του νόμου; Μήπως πέρα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που κυνηγούν τα κέντρα  διασκέδασης  και εστίασης θα έπρεπε να δώσουν και λίγη βαρύτητα στις ζωές των ερασιτεχνών αθλητών; Ή θα ψάχνουμε να βρούμε μετά ….θάνατο τις αιτίες σε κάποιο μοιραίο περιστατικό…».

Αν και η δειγματοληπτική έρευνα έγινε ουσιαστικά σε Αττική και Θεσσαλονίκη, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι και αν γινόταν ανάλογη έρευνα στους τρεις νομούς της Θράκης θα έβγαιναν πάνω κάτω τα ίδια αποτελέσματα. Και όλα αυτά, ενώ βρισκόμαστε μόλις μια εβδομάδα πριν από την επίσημη έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων για αρκετές ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι το άλλο Σαββατοκύριακο δεν ξεκινά μόνο η Super League αλλά και το Κύπελλο Ελλάδος Ποδοσφαίρου αλλά και η πρώτη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης για το σύνολο των ομάδων που μετέχουν σε αυτόν τον θεσμό, ενώ σε δέκα μέρες έχουμε και την πρεμιέρα στην ΕΠΣ Έβρου με την αναμέτρηση του Super Cup. Κυρίως όμως έχουμε προπονήσεις που διεξάγονται από τις ομάδες που ξεκίνησαν την προετοιμασία τους αλλά οι οποίες είναι παράνομες, αν και εφόσον δεν προσκομίζουν σε αυτές οι συμμετέχοντες τις κάρτες υγείας τους με θεώρηση από καρδιολόγο, όπως απαιτείται πλέον.