Ο πρώτος θάνατος από τον Ιό του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη, κρούσμα και στη Ροδόπη

Μια γυναίκα φαίνεται ότι είναι το πρώτο θύμα του Ιού του Δυτικού Νείλου από τα 13 συνολικά άτομα που έχουν προσβληθεί, στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες συγγενών στο xanthi2.gr μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είχε προσβληθεί το τελευταίο διάστημα, άφησε την τελευταία της πνοή το Δεκαπενταύγουστο και κηδεύτηκε την Παρασκευή.

Κατά τα άλλα, η εξέλιξη της νόσου ανησυχεί τους γιατρούς: Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους πολίτες να λάβουν μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια και να συμμετάσχουν σε εθελοντικές αιμοδοσίες προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια αίματος το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς αρκετές περιοχές της χώρας, λόγω ακριβώς των κρουσμάτων της νόσου, έχουν αποκλειστεί από τις αιμοδοσίες.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου (έως 14 Αυγούστου), του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 49 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και έχουν καταγραφεί έξι θάνατοι ασθενών ηλικίας άνω των 60 ετών, με λοίμωξη από τον ιό.

Τα 49 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Πέλλας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης.

Πηγή: https://xanthi2.gr/