Πρωταθλήτρια κόσμου στην μακρινή Κίνα ανήμερα της Παναγίας η Εβρίτισσα πολύτεκνη αστυνομικός Τούλα Παγωνάκη!!!

Πέρυσι τέτοιες μέρες αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Ισπανία. Σήμερα, ανήμερα της Παναγίας, κατέκτησε στην μακρινή Κίνα και τον παγκόσμιο τίτλο και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο λόγος για την Εβρίτισσα αστυνομικό Σαραντούλα Παγωνάκη με καταγωγή από το Διδυμότειχο, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας.

Η Τούλα όπως την φωνάζουν όσοι την γνωρίζουν, κατέκτησε σήμερα που γιορτάζουμε όλοι τον Δεκαπενταύγουστο, το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σωμάτων Ασφαλείας του Taekwondo που διεξάγεται στην Κίνα. Η συμπατριώτισσα μας αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας μεγαλώνει τέσσερα παιδιά, αλλά καταφέρνει να φέρνει συνέχεια διακρίσεις στην χώρα μας και να σηκώνει ψηλά την ελληνική σημαία.

Όπως προαναφέρθηκε, πέρυσι η Σαραντούλα Παγωνακη κατέκτησε επίσης το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ισπανία, ενώ στο Παγκόσμιο είχε καταφέρει να κερδίσει δυο φορές την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο τα προηγούμενα χρόνια.

Με προπονήτρια την Μαρία Καρπαθάκη και με πολύ μεγάλη ψυχή και πάθος, η συντοπίτισσα μας αθλήτρια του Τάε Κβον Ντο πρόσθεσε μια κορυφαία επιτυχία στην καριέρα της και οι δικοί της άνθρωποι από τον Σύλλογο “Καλίμαχος Παγωνάκης” δικαιολογημένα πανηγυρίζουν.

Η προπονήτρια της Μαρία Καρπαθάκη, που είδε εκτός από την Αστυνόμο Β’ Σαραντούλα Παγωνάκη η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και μια ακόμα αθλήτρια της, την Μαρία Βασιλάκου να είναι δεύτερη κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο, επίσης έγραψε με πολύ ικανοποίηση και υπερηφάνεια:

Η Σαραντούλα Παγωνάκη είχε μιλήσει πέρυσι, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σωμάτων Ασφαλείας, για την πορεία της στο άθλημα του Τάε Kβον Ντο. Δείτε ένα απόσπασμα που θυμήθηκε το evros-news, το οποίο ανέδειξε την είδηση του χρυσού μεταλλίου της Σαραντούλας Παγωνάκη ως πρώτη στον Έβρο όχι μόνο από τον αθλητικό χώρο αλλά συνολικά, σε μια ημέρα που υπάρχουν και άλλα σημαντικά πράγματα που τρέχουν στο Νομό με σημαντικότερα τα προβλήματα της Σαμοθράκης αλλά και τους εορτασμούς για τον Δεκαπενταύγουστο:

«Με το Τάε Κβον Ντο ασχολούμαι από τα έξι μου χρόνια μέχρι που σταμάτησα σε ηλικία 24 ετών. Ήμουν ενεργή αθλήτρια, κατέβαινα σε  πρωταθλήματα… Εκτοτε παντρεύτηκα και άρχισαν οι εγκυμοσύνες. Έχω τέσσερα παιδιά. Το μεγαλύτερο είναι 9 ετών και το πιο μικρό μου 2 ετών. Για 10 χρόνια περίπου είχα αφήσει το άθλημα, ωστόσο πέρσι πήρα την απόφαση να ξεκινήσω πάλι μετά από πρόταση της προπονήτριας της ομάδας, της αστυνόμου Α’ Μαρία Καρπαθάκη. Ήταν μια πρόκληση, ήθελα να επιστρέψω στον ενεργό αθλητισμό και το έβαλα στόχο βέβαια ούτε που φανταζόμουν ότι θα πάρω το χρυσό μετάλλιο. Τα παιδιά μου ενθουσιάστηκαν, εκείνα πίστευαν σε εμένα και μάλιστα έλεγαν ‘’η μαμά πάει για να βγει πρωταθλήτρια’’».