Ανακοίνωση της Super League για την τηλεοπτική παραγωγή των εντός έδρας αγώνων της Ξάνθης

Η Super League εξέδωσε ανακοίνωσε σε σχέση με τα τηλεοπτικά της νέας σεζόν και όπως προκύπτει από αυτήν, για τη διοργανώτρια αρχή θεωρείται δεδομένη η παραμονή της Ξάνθης και άλλων τεσσάρων ΠΑΕ στην ΕΡΤ, παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την πρόθεση της νέας κυβέρνησης για “μαχαίρι” στο συμβόλαιό της.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΡΤ αναζητά εταιρεία παραγωγής για τους αγώνες. Αυτό ήταν συμβατική υποχρέωση της Λίγκας στο συμβόλαιο με την ΕΡΤ, ενώ αντίθετα σε αυτά με τη Nova η συνδρομιτική αναλαμβάνεο εξ αρχής και την παραγωγή. Μάλιστα, ακόμα και τα περσινά παιχνίδια της Ξάνθης και των άλλων ομάδων που έδειχνε η ΕΡΤ γίνονταν σε παραγωγή Nova.

Συνεπώς, τουλάχιστον η Super League θεωρεί δεδομένη την παραμονή του Άρη, του Ατρόμητου, της Λαμίας, της Ξάνθης και του Παναιτωλικού στην ΕΡΤ και για την επόμενη σεζόν. Κάτι που φάνηκε και από την ανακοίνωση του προγράμματος στις αρχές της εβδομάδας όπου πέρα από το λογότυπο της ΕΡΤ, έχουν επιλαγεί ακι ώρες έναρξης που ταιριάζουν με το πρόγραμμα της ERT Sports.

H ανακοίνωση της Super League έχει ως εξής:

«Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος επαγγελματικού ποδοσφαίρου ανδρών ανώτατης κατηγορίας (A’ Εθνική – Super League 1) με την επωνυμία «Super League 1 Ελλάδα Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης» (εφεξής η «αναθέτουσα αρχή» ή η «Super League»), η οποία αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μη υπαγόμενο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, επιθυμεί να αναθέσει σε τρίτο πρόσωπο το έργο της τηλεοπτικής παραγωγής των εντός έδρας αγώνων ποδοσφαίρου ανδρών των ΠΑΕ  Άρης, Ατρόμητος Αθηνών, Λαμία, Ξάνθη και Παναιτωλικός για τον α΄ γύρο του Πρωταθλήματος Super League 1 2019/20».