Ο Θρακιώτης προπονητής που παρακολουθεί από κοντά τις προσπάθειες της Εθνικής παίδων

Τις προσπάθειες του Ξανθιώτη Γιάννη Ευσταθιάδη που συμμετέχει στο ρόστερ της Εθνικής παρακολουθεί από κοντά ένας άλλος Θρακιώτης, ο οποίος συνδυάζει την αγάπη του για το μπάσκετ με τις εργασίες του προγράμματος πιστοποίησης της FIBA.

Ο λόγος για τον προπονητή του ΓΑΣ Κομοτηνή Φώτη Ζάντζα, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες για την απόκτηση της πιστοποίησης της FIBA, έχοντας την ευκαιρία να αποκομίσει σημαντικές γνώσεις και παραστάσεις που θα αποτελέσουν απαραίτητα εφόδια στην προπονητική του εξέλιξη.

Το πρόγραμμα πιστοποίησης της FIBA αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θέματα, συμβάλλοντας στην περεταίρω βελτίωση των γνώσεων των προπονητών που δουλεύουν με νέους ηλικιακά αθλητές.  To FECC συμβάλει στην διεύρυνση των οριζόντων των προπονητών και δίνει την ευκαιρία σε προπονητές από όλον τον κόσμο να ανταλλάξουν ιδέες και  παραστάσεις. Παράλληλα βοηθά στην αύξηση των μπασκετικών γνώσεων.

Οι προπονητές έχουν την ευκαιρία να αφιερώσουν χρόνο βλέποντας ασκήσεις και παιχνίδια στο κλειστό γυμναστήριο και να πάρουν μέρος σε συζητήσεις και στρογγυλές τράπεζες υπό την εποπτεία των αρμόδιων.