Τέσσερις πισίνες ξενοδοχείων της Αλεξανδρούπολης προσβάσιμες για κοινό

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές, βόλτες, κοκτέιλς, παγωτά και φυσικά… παραλία. Βέβαια, η παραμονή στην παραλία συνεπάγεται με πολυκοσμία που συνήθως δημιουργεί μια οχλαγωγία ικανή να διαταράξει το αρμονικό σου mood.

Αν ταυτίζεσαι με τα παραπάνω –και παράλληλα τυγχάνει να είσαι κάτοικος ή πιθανός επισκέπτης στην Αλεξανδρούπολη- τότε αναμφίβολα, η λύση είναι να επιλέξεις μια από τις ακόλουθες 4 πισίνες ξενοδοχείων, που είναι προσβάσιμες για το κοινό.

Grecotel Astir Egnatia

Πισίνες Αλεξανδρούπολη
Πηγή: tripadvisor.com

Το Grecotel Astir Egnatia είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, υψηλών προδιαγραφών με πλούσιες παροχές που μπορείς να τις αντιληφθείς από την πρώτη κιόλας στιγμή και το σημαντικότερο: ακριβώς στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα μεγάλο συγκρότημα ξενοδοχειακών μονάδων που περιλαμβάνει δύο ξενοδοχεία που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, το Grecotel και το Astir Egnatia. Στον αύλειο χώρο θα βρείτε όχι μια αλλά δύο (!) μεγάλες πισίνες σε απόσταση αναπνοής από την Θάλασσα (σε περίπτωση που θελήσετε να αλλάξετε γνώμη). Οι πρώτες βουτιές για το κοινό ξεκινούν καθημερινά στις 11:00 και σταματούν στις 19:00. Βέβαια, για την είσοδο στις πισίνες, απαιτείται το αντίτιμο των 3€ το οποίο συμπεριλαμβάνει ξαπλώστρα. Παράλληλα, το pool bar είναι πάντα στην διάθεσή σου να σε εξυπηρετήσει, μαζί με τον κατάλληλα εκπαιδευμένο ναυαγοσώστη που επιβλέπει τον χώρο.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Δημοκρατίας, Πάρκο Εγνατίας, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο: 2551038000 

Site

Ramada Plaza Thraki

Πισίνες Αλεξανδρούπολη
Πηγή: ramadaplazathraki.com

Το Ramada Plaza Thraki είναι εξίσου 5άστερο ξενοδοχείο. Όσοι έχετε επισκεφτεί την Αλεξανδρούπολη, μπορεί να το θυμάστε ως «Thraki Palace», το οποίο πριν από δύο χρόνια εξαγοράστηκε από την αλυσίδα-κολοσσό ξενοδοχειακών μονάδων Ramada, γίνοντας κομμάτι της. Για την προσέγγιση του μέρους –άρα και της πισίνας- θα χρειαστείς μεταφορικό μέσο, εάν μένεις στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, η μεγάλη πισίνα που διαθέτει μαζί με την παιδική -για τους μικρούς μας φίλους- σίγουρα θα σε αποζημιώσουν, δίνοντάς σου ένα κύμα δροσιάς, μαζί με την θέα από το Θρακικό πέλαγος. Η είσοδος κοστίζει 4€ και οι πόρτες για το κοινό που δεν διαμένει στο ξενοδοχείο ανοίγουν καθημερινά από τις 09:00 έως τις 19:00. Στις παροχές και σε αυτήν την περίπτωση περιλαμβάνεται η ξαπλώστρα και φυσικά ο ναυαγοσώστης. Ενώ, το bar είναι έτοιμο να ικανοποιήσει τις ανάγκες σου.

Διεύθυνση: 4o χλμ Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής

Τηλέφωνο: 2551089100

Site

Alexander Beach

Πισίνες Αλεξανδρούπολη
Πηγή: alexbh.gr

Το Alexander Beach είναι ένα κατεξοχήν ξενοδοχείο 5 αστέρων και βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της πόλης. Μήπως σου θυμίζει κάτι; Είναι το ξενοδοχείο που έχει «γείτονες» δύο τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Αλεξανδρούπολης (Παιδαγωγικό και Προσχολικής), αλλά και το… Casino Thraki. Μόλις 20 λεπτά θα σου πάρει για φτάσεις περπατώντας από το κέντρο της πόλης –κάτι λιγότερο εάν είσαι αθλητής στίβου- σε μια από τις πιο ευρύχωρες πισίνες που θα βρεις στην Αλεξανδρούπολη και το σημαντικότερο: η είσοδος είναι δωρεάν! Βέβαια, θα χρειαστεί να παραγγείλεις κάποιο ρόφημα από το pool bar του ξενοδοχείου. Ώρες προσέλευσης του κοινού: καθημερινά 10:00 – 20:00 .

Διεύθυνση: 2o χλμ Αλεξανδρούπολης – (Νέας Χιλής) Κομοτηνής

Τηλέφωνο: 2551039290   

Site

Hotel Nefeli

Πισίνες Αλεξανδρούπολη
Πηγή: nefelihotel-sa.gr

Το ξενοδοχείο Nefeli συμπληρώνει το παζλ με τις πισίνες στην Αλεξανδρούπολη. Μπορεί να είναι 4άρων αστέρων, όμως η πισίνα του είναι εξίσου εντυπωσιακή. Σίγουρα θα το δείτε, αν έρχεστε από τα δυτικά προς την πόλη. Επομένως, αν επιλέξατε να καταλύσετε στο κέντρο, τότε και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς για να προσεγγίσετε την συγκεκριμένη πισίνα, που αποτελεί πόλο έλξης αρκετών οικογενειών. Δεν χρειάζεται να ξυπνήσετε πολύ πρωί, χαλαρά… στις 11:30 ξεκινάει η προσέλευση του κοινού μέχρι τις 19:30 οπότε και ολοκληρώνεται η «δροσιστική» σας εμπειρία. Στα 3€ το κόστος εισόδου (ξαπλώστρα + ναυαγοσώστης) και φυσικά ούτε από εδώ λείπει το απαραίτητο pool bar, το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Διεύθυνση: 5ο χλμ Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής

Τηλέφωνο: 2551040401

Site

Πηγή: https://www.maxmag.gr/