Δύο εστίες φωτιάς το βράδυ στη Σαμοθράκη – Ιντερνετική δραματική έκκληση του δημάρχου για βοήθεια

Δύο διαφορετικές εστίες πυρκαγιας εκδηλωθηκαν στη Σαμοθράκη νωρις το βράδυ της 12ης Αυγούστου. Η μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Λάκκωμα και η άλλη στην Καμαριώτισσα, η οποία μάλιστα ηταν και ορατή από την νησιωτική πολίχνη.

Δεδομένης της κατάστασης με την απουσία πλοίων που σημαίνει αδυναμία μεταφοράς επιπλέον μέσων πυρόσβεσης από την ηπειρωτική χώρα στο νησί, οι φωτιές αντιμετωπίστηκαν από τα 4 οχήματα και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης, ευτυχώς με επιτυχία.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνέδραμαν και οχήματα κι υδροφόρες του Δήμου καθως και εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο ιντερνετικό κάλεσμα του Δημάρχου Θανάση Βίτσα.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το νησί αναφέρουν ότι οι φωτιές έχουν αντιμετωπιστεί, ωστόσο περισσότερα θα γίνουν γνωστά με το πρώτο φως της ημέρας και αν χρειαστεί στο νησί θα μεταβούν εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Aξίζει όμως να σημειωθεί ότι στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Δραματική έκκληση απευθύνει ο δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας σε ιδιώτες να συνδράμουν στην πυρόσβεση, καθώς το νησί παραμένει αποκλεισμένο και οι ενισχύσεις της πυροσβεστικής δεν μπορούν να φθάσουν με κανέναν τρόπο στο νησί που καίγεται.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε περίπου στις 20:40 καίει χορτολιβαδική έκταση και εκφράζονται φόβοι για την εξέλιξη που μπορεί να έχει μέσα στη διάρκεια της νύχτας, καθώς το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έντασης έως και 7 μποφόρ. Το ευτύχημα είναι ότι η φωτιά κατευθύνεται προς τη θάλασσα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού, Αθανάσιος Βίτσας επισήμανε ότι «σε κάθε έκτακτη περίπτωση καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το όποιο πρόβλημα προκύψει, μέχρι να έρθει βοήθεια. Το θέμα είναι ότι τώρα, λόγω της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής βοήθειας».

Ο ίδιος και μέσω ανάρτησής του στο Facebook απηύθυνε έκκληση για βοήθεια σε ιδιώτες που έχουν μηχανήματα και τρακτέρ προκειμένου να συνδράμουν άμεσα την πυροσβεστική και το δήμο στη μάχη που δίνεται με τις φλόγες αυτήν την ώρα στο νησί

Πηγή: https://www.in.gr/ και https://reportal.gr