Απόγνωση για τον κόσμο στη Σαμοθράκη! Το νέο πλοίο πήγε αλλά δεν έδεσε στο λιμάνι γιατί… «είναι μεγάλο»

Στην απόφαση να μην «δέσει» στο λιμάνι της Σαμοθράκης, οδηγήθηκε αργά τη νύχτα της Κυριακής, ο πλοίαρχος του «AZORES EXPRESS» και έτσι το πλοίο επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη.

Το πλοίο έφτασε στην Αλεξανδρούπολη λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι της Κυριακής 11/08 για να δώσει λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης, ελέω των βλαβών που έχουν υποστεί τα καράβια της εταιρίας SAOS Ferries.

Το «AZORES EXPRESS», έχει προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς τη Σαμοθράκη μέχρι την 31η Αυγούστου και το πρώτο εξ αυτών έγινε στις 21.15 το βράδι της Κυριακής από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη, αλλά λόγω καιρού δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Με άλλα λόγια, το καράβι δεν έδεσε στο νησί και επέστρεψε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνουν τα λιμεναρχεία Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, ο καιρός στο λιμάνι της Καμαριώτισσας δεν είναι καλός με ισχυρούς πλάγιους βορειοανατολικούς ανέμους έντασης 6-7 μποφόρ. Αυτή η συνθήκη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το λιμάνι της Καμαριώτισσας είναι άγνωστο για τον καπετάνιο, αφού μιλάμε για το παρθενικό ταξίδι του «AZORES EXRESS» προς το νησί, λέγεται ότι τον οδήγησαν στην απόφαση να μην επιχειρήσει ελλιμενισμό, αλλά να ανακρούσει πρύμναν ώστε να μη θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των 654 επιβατών που μετέφερε.

Εν τω μεταξύ, στη Σαμοθράκη, αλλά και στο διαδίκτυο οργιάζει η φημολογία ότι «το καράβι δεν χωράει στο λιμάνι», η οποία βέβαια ακόμη δεν έχει διαψευστεί επισήμως, αλλά ούτε και έχει επιβεβαιωθεί με κάποιον τρόπο.

Το μόνο δεδομένο είναι ότι και αυτή η εξέλιξη έβαλε ένα ακόμη λιθαράκι στην αρνητική εικόνα που απέκτησε μέσα σε λίγες ημέρες η Σαμοθράκη, καθώς η απογοήτευση δεν αφορά μόνο τους επιβάτες που δεν κατάφεραν να «πατήσουν» στο νησί, αλλά και έναν μεγάλο όγκο ταξιδιωτών που περίμεναν το πλοίο για να φύγουν από το νησί.

Με τα πλοία του Μανούση να είναι χαλασμένα και το νέο καράβι (AZORES EXPRESS) να είναι εδώ, αλλά εν τοις πράγμασι να μην είναι, αφού δεν μπορεί να δέσει στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, οι Σαμοθρακίτες παίρνουν πλέον την κατάσταση στα χέρια τους, τουλάχιστον για τη φροντίδα των επισκεπτών που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί.

Μετά από σύσκεψη που έκαναν οι τοπικοί φορείς του νησιού, αποφασίστηκε να συσταθεί ομάδα εθελοντών οι οποίοι θα φροντίσουν για την κάλυψη των αναγκών των εγκλωβισμένων τουριστών (στο βαθμό που αυτο είναι εφικτό), παρέχοντας τους σάντουιτς και νερά ή ακόμη και φιλοξενία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, στο νησί υπάρχουν άνθρωποι που λόγω της κατάστασης με τα πλοία έχουν «αναγκαστεί» να παρατείνουν την παραμονή τους εκεί για πέντε ημέρες τουλάχιστον με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα οικονομικά τους, αλλά και για τις προσωπικές, επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις τους που έχουν μείνει ανεκπλήρωτες λόγω του αποκλεισμού.

Πηγή: https://reportal.gr