Στα Πηγάδια και για την Ξάνθη το ιστορικό πρώτο γκολ με χρήση VAR στην Ελλάδα

Το πρώτο γκολ με χρήση VAR στην Ελλάδα είναι γεγονός. Σημειώθηκε στην Ξάνθη και από την Ξάνθη, στο φιλικό με την Λάρισα.

Στο 33ο λεπτό ο Τζορνταν Φοσέρ βγήκε ταχύτατα από την πλάτη της άμυνας, πρόλαβε τον γκολκίπερ της Λάρισας Κρίστινσον και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το τέρμα που πέτυχε αρχικά ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού Καραγκιζόπουλου ως οφσάιντ.

Ωστόσο στο σημείο εκείνο υπήρξε παρέμβαση από το βαν του VAR του Στέφανου Κουμπαράκη της ΕΠΣ Θράκης που με την συμβολή και του Χρήστου Τζιώτζιου, επίσης της ΕΠΣ Θράκης, που είχαν οριστεί διαιτητής και βοηθός VAR αντίστοιχα, υπέδειξαν ότι το γκολ είναι κανονικό.

Έτσι ο διαιτητής Μαλούτας έδειξε σέντρα και η Ξάνθη άνοιξε το σκορ, επιτυγχάνοντας το πρώτο γκολ με υπόδειξη VAR στην Ελλάδα.

‘Εστω και σε φιλικό παιχνίδι έχουμε την ιστορική πρώτη χρήση του VAR όχι απλά με την τοποθέτηση του αλλά και με την χρήση του με την οποία η Ξάνθη απο το 35′ πήρε κεφάλι στο σκορ απέναντι στην Λάρισα.

Μάλιστα, στο ημίχρονο οι διαιτητές μαζί με κάποιους παίκτες πήγαν στην οθόνη του VAR και είδαν όσα είχε δει νωρίτερα ο Κουμπαράκης και ο Τζιώτζιος και οδήγησαν στην κατακύρωση του τέρματος στην Ξάνθη.