Ο λόγος που το «Aegean Cup» με τα τρία αδέρφια Αντετοκούμπο πήγε Κρήτη αντί για Ξάνθη

Αίσθηση και πολλές αντιδράσεις και σχόλια προκάλεσε το κεντρικό δημοσίευμα του ThrakiSportS την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την απουσία την τελευρταία τετραετία σημαντικών μπασκετικών εκδηλώσεων και ιδίως αγώνων έστω της Εθνικής Ομάδας στην Θράκη και δη στο Αμοιρίδειο της Ξάνθης.

Το καλοκαίρι του 2015, παραμονές του τότε Ευρωμπάσκετ, η Ελλάδα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην σύνθεσή της φιλοξενούσε στην Ξάνθη ένα τετραεθνές τουρνουά (φωτο αρχείου από εκείνη την παρουσία του) και παρά τα εγκωμιαστικά σχόλια, έκτοτε δεν έχει έρθει σημαντική διοργάνωση στα μέρη μας.

Όπως ενημερώθηκε αρμοδίως το ThrakiSportS με αφορμή το δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας, ακόμα και φέτος έγινε προσπάθεια και υπήρχε καταρχήν πρόθεση να έρθει στην Θράκη το Aegean Cup που φιλοξενείται στην Κρήτη με τις συμμετοχές Ελλάδας, Ουγγαρίας και Ιράν.

Για να συμβεί όμως αυτό, όφειλαν να γίνουν ορισμένες διορθώσεις στο κλειστό Φίλιππος Αμοιρίδης. Και ναι μεν με το παρκέ και τις μπασκέτες αλλά και τους ηλεκτρονικούς πίνακες δεν υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει όμως ένα άλλο σημαντικό θέμα που έχει επισημανθεί εδώ και τέσσερα χρόνια στην απερχόμενη δημοτική αρχή και δέν έχει λυθεί.

Ο λόγος για τον κλιματισμό στο μεγάλο κλειστό γυμναστήριο της Ξάνθης που είναι… ανύπαρκτος και είχε κάνει και το 2015 τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Βασίλη Σπανούλη, τον Γιώργο Πρίντεζη, τον Γιάννη Μπουρούση, τον Νικ Καλάθη και την υπόλοιπη γαλανόλευκη παρέα αλλά και τους φιλοξενούμενους να δεινοπαθήσουν.

Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος τότε ήταν βοηθός του Φώτη Κατσικάρη στην Εθνική Ανδρών, είχε ζήσει την ατμόσφαιρα και θα έκανε θετική εισήγηση να έρθει η ομάδα με τους τρεις αδερφούς Αντετοκούνμπο στην Θράκη, αλλά δεν θα διακινδύνευε με τίποτα λίγες ημέρες πριν το παγκόσμιο της Κίνας να «λιώσουν» οι παίκτες του σε ένα γήπεδο χωρίς κλιματισμό.

Φυσικά, ούτε κανένας νοήμων άνθρωπος στην ομοσπονδία θα διακινδύνευε κάτι τέτοιο, αν δεν υπήρχαν οι εγγυήσεις ότι το πρόβλημα θα διορθωθεί. Ένα πρόβλημα που έχει επισημανθεί, δεν έχει τεράστιο κόστος αλλά δεν έχει διορθωθεί, με σαφέστατη ευθύνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Παρόλα αυτά, το ThrakiSportS είναι σε θέση να γνωρίζει από αρμόδια πηγή ότι εφόσον λυθεί το πρόβλημα αυτό και φυσικά εφόσον υπάρξει η απαραίτητη συνεργασία όλων των αρμόδων φορέων (Δήμου, Περιφέρειας και φυσικά της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και μέσω αυτής της ΕΟΚ), δεν είναι απίθανος ο ερχομός της Εθνικής Ανδρών στο μέλλον – ακόμα και σε κάποια από τα προσεχή «παράθυρα» για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, ώστε να ξαναζήσουμε στιγμές σαν και αυτήν της προ τετραετίας κάτω φωτογραφίας…