Φιλική νίκη με 1-0 του ΑΟΞ επί της ΑΕΛ με την βοήθεια και του… VAR

Mε 1-0 νίκησε η Ξάνθη την Λάρισα στα Πηγάδια, σε φιλική αναμέτρηση που σημαδεύτηκε από την πρώτη επίτευξη τέρματος στην Ελλάδα με την χρήση VAR.

Αυτό σημειώθηκε στο 33′ με τον Φοσέρ να βρίσκεται μόνος του στη περιοχή μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε, αλλά με τη βοήθεια του VAR, που δοκιμάζονταν στο συγκεκριμένο ματς, τελικά κατοχυρώθηκε κανονικά στην ομάδα της Θράκης.

Νωρίτερα, η πρώτη φάση της αναμέτρησης ήταν στο 10ο λεπτό με τον Τζουρίτσκοβιτς να πάτα περιοχή, να κάνει το διαγώνιο σουτ, αλλά να βλέπει τη μπάλα να φεύγει άουτ. Και η επόμενη φάση ανήκε στη Ξάνθη, στο 15′ όταν ο Ντε Αμορίμ έκανε ένα σουτ από αριστερά στα όρια της περιοχής αλλά αυτή τη φορά ο Κρίστινσον απέκρουσε σε κόρνερ.

Πρώτη φάση του δεύτερου ημιχρόνου είχαμε στο 50′ με τον Γιάκο να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να κάνει το σουτ από δύσκολη θέση εντός περιοχής για να μπλοκάρει τελικά ο Βίτορ Μπέντο. Η Λάρισα δεν απείλησε κάποια φορά ουσιαστικά, η Θρακιώτικη ομάδα έριξε κι αυτή κάπως το ρυθμό της στη συνέχεια, με τον κόουτς Κίκο Ραμίρεθ να δοκιμάζει και τους δύο καινούριους μεσοεπιθετικούς, τον Εντουαρντο και τον Σταρτζεον. Μάλιστα λίγο αφότου μπήκε στο παιχνίδι ο Φάμπιο Στάρτζεον έκανε και μια καλή φάση με ένα σουτ από τα αριστερά εντός περιοχής το οποίο απέκρουσε ο αντίπαλος κιπερ.

Χαρακτηριστικό επίσης ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Εντουάρντο Τεσέιρα που θεωρητικά ήρθε ως δεκάρι δοκιμάστηκε και δεξιά στα φτερά. Τελευταία προσπάθεια να απειλήσει έκανε η Ξάνθη στο 85′ με ένα μακρινό σουτ του Εντουάρντο που κατέληξε όμως ψηλά άουτ. Πρώτη και τελευταία τελική της Λάρισας στο δεύτερο μέρος ήταν του Φιλίποβιτς στο 90ο λεπτό που έκανε ένα σουτ μέσα από τη περιοχή με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Καραντώνης της ΕΠΣ Ημαθίας με βοηθούς τους Ιωάννη Καραγκιζόπουλο και τον Ξανθιώτη Κούλα Χασάν, 4ος διαιτητής ο Δημήτρης Μαλούτας, ενώ στο VAR βρισκόταν ο Στέφανος Κουμπαράκης και assistant ο Χρήστος Τζιώτζιος της ΕΠΣ Θράκης.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Σάο Μπέντο, Μπαξεβανίδης (73′ Ντίρεσταμ), Σόσα (80′ Λεωντσάκος), Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κοβάσεβιτς, Τερκί (77′ Καμαρά), Ντε Αμορίμ (46′ Εντουάρντο), Τζουρίτσκοβιτς (65′ Ντε Λούκας), Φοσέ (46′ Στάρτζεον), Ρενέλα (63′ Γκαργκαλατζίδης). 

ΛΑΡΙΣΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Μπράλιτς, Ζίζιτς, Μιχαήλ, Ζίβκοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Σετσέροβιτς, Ντάουντα, Σικάβκα. Έπαιξαν στο β’ μέρος και οι: Ρίστιτς, Μπέρτος, Μόρας, Γκόλιας, Γκοΐκοβιτς, Στάνκοβιτς, Μπάλλας, Γιάκος, Νούνιτς, Μπούστος, Φιλίποβιτς.