ΕΠΣ Ξάνθης: Μόνο δύο ομάδες δηλώθηκαν στο Κύπελλο πέραν όσων ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή

Με μόλις 19 ομάδες θα διεξαχθεί ο φετινός θεσμός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης, αφού πέραν των 17 που ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή του, μόλις δύο ακόμα δηλώθηκαν.

Βάσει της προκήρυξης, υποχρεωτικά συμμετέχουν στον θεσμό όλες οι ομάδες της Ξάνθης που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής καθώς και οι 14 ομάδες της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης.

Από εκεί και πέρα, ήταν προαιρετική η δήλωση συμμετοχής από τις ομάδες της Β’ και της Γ’ Κατηγορίας και τελικά δηλώθηκαν μόλις δύο: η Δόξα Σταυρούπολης και ο ΜΑΟ Κένταυρος.

Η κλήρωση της πρώτης φάσης των ομίλων θα διεξαχθεί το βράδυ της Δευτέρας, μετά το τέλος της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι: οι τρεις των πέντε ομάδων όπου θα διεξαχθούν 5 αγωνιστικές και ο ένας με τέσσερις ομάδες και συνολικά 3 αγωνιστικές.

Επικεφαλής των τεσσάρων ομίλων της Α’ Φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης θα είναι οι ομάδες που εκπροσωπούσαν πέρυσι και φέτος το ξανθιώτικο ποδόσφαιρο στη Γ’ Εθνική: ο κάτοχος του τροπαίου Ορφέας, ο Άρης Αβάτου, ο περσινός πρωταθλητής Ηρακλής Ζυγού και η φιναλίστ Ασπίδα Ξάνθης.

Οι αγώνες της πρώτης αγωνιστικής θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Αυγούστου, με τον Ορφέα Ξάνθης σε κάθε περίπτωση θα έχει σε αυτήν την αγωνιστική ρεπό καθώς θα εκπροσωπεί το Ξανθιώτικο ποδόσφαιρο στο Κύπελλο Ελλάδος αντιμετωπίζοντας στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό.

Από κάθε όμιλο θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, σύνολο οκτώ δηλαδή. Ακολούθως θα σχηματιστούν τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών όπου οι πρώτοι κάθε ομίλου θα ψαρέψουν έναν από τους δεύτερους των άλλων ομίλων.

Οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί θα είναι διπλοί, ενώ ο μονός θα είναι ο τελικός που θα διεξαχθεί βάσει προκήρυξης στο γήπεδο του ΑΟΞ ανεξαρτήτως αντιπάλων και θα αναδείξει την ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ξάνθη στο Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 2020-2021.

Στην κληρωτίδα της Δευτέρας θα μπουν οι εξής ομάδες:

Γ’ Εθνική (φέτος ή πέρυσι, ως επικεφαλής ομίλων): Ορφέας Ξάνθης, Άρης Αβάτου, Ηρακλής Ζυγού, Ασπίδα Ξάνθης

Α’ Κατηγορία ΕΠΣ Ξάνθης: Αναγέννηση Θαλασσιάς, ΑΟ Βιστωνίδα, Απόλλων Διομήδειας, Απόλλων Ξάνθης, Αρης Πετεινού, Άτλας Σελίνου, Ελπίδα Γενισέας, Ερμής Μάνδρας, Εχίνος Σπορ, Κεντητή, Κεσσάνη Ερασμίου, Παύλος Μελάς Κουτσού, Φίλιππος Δροσερού.

Β’ Κατηγορία ΕΠΣ Ξάνθης: Δόξα Σταυρούπολης, Μορφωτικός Αθλητικός Ομιλος Κένταυρος